Η «μακριά μυρωδιά» της Ρόδου φτάνει μέχρι τη Σικελία με πρεσβευτή μία νέα γυναίκα Σεφ από την ομάδα του βραβευμένου Ροδίτη, Γιώργου Τρουμούχη ——————- Όπως κάθε χρόνο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2019 συμμετέχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Young Chef Award, για την ανάδειξη του καλύτερου νέου Σεφ στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της στρατηγικής…
Κατηγορία: Γαστρονομία
Ακόμα ένα βραβείο γαστρονομίας στο Νότιο Αιγαίο
Ο φετινός διαγωνισμός δώρων Γαστρονομίας World Food Gift Challenge αναγνωρίζει την προσήλωση στις αρχές της βιωσιμότητας Το βραβείο στην κατηγορία της πιο Βιώσιμης Συσκευασίας «Best Sustainable Packaging» κέρδισε, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2019, το προϊόν έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με προστασία γεωγραφικής προέλευσης ΠΓΕ «Early Harvest Extra Virgin Oil Natura Rodos» του παραγωγού…
Γ. Χατζημάρκος: Τον εξοπλισμό και το σύνολο των αναγκών της Εθελοντικής Ομάδας Καταστροφών Σαλάκου, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
«Το γιαπράκι που έχει ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο, θα συνεχίσει να στηρίζεται» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, στην 15η γιορτή γιαπρακιού, που φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ——— Την κάλυψη του συνόλου των αναγκών καθώς και τον εξοπλισμό της Εθελοντικής Ομάδας Καταστροφών Σαλάκου (Εθ.ΟΜ.ΑΚ) αναλαμβάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, κατά την…
Σάρωσαν τα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου στην απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας
43 εστιατόρια των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου μεταξύ των καλύτερων εστιατορίων της χώρας Πρωταθλητής στην υψηλή γαστρονομία αναδείχθηκε για άλλη μια φορά το Νότιο Αιγαίο, στην τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2023 από το «αθηνόραμα», με 43 από τα 117 βραβεία να απονέμονται σε εστιατόρια των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Αναλυτικότερα, χθες Τρίτη 13…
Τελετή Βράβευσης 4ος Διεθνής Διαγωνισμός Δώρων Γαστρονομίας World Food Gift Challenge
Επίτιμος Πρέσβης Γαστρονομίας του Διεθνούς Δικτύου IGCAT ανακηρύχθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος Το 3ο βραβείο απονεμήθηκε στο προϊόν από το Ν. Αιγαίο Melekouni P.G.I. (Filema Rodion) Με οικοδεσπότη το Νότιο Αιγαίο – Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2019, στο νησί της Κω, ο 4ος Διεθνής Διαγωνισμός World Food Gift Challenge βράβευσε τα καλύτερα δώρα τροφίμων…
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου φιλοξενεί τον διεθνή διαγωνισμό γαστρονομίας «World Food Gift Challenge 2023»
Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος φέρνει για άλλη μια φορά τη γαστρονομία των νησιών ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, με την απόφασή του να φιλοξενήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα η Κως τον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό Δώρων Τροφίμων (WFGC) του IGCAT (Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού), που θα πραγματοποιηθεί από 26 έως 29…
Έλαμψαν και φέτος τα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου, με 17 διακρίσεις στους Χρυσούς Σκούφους 2022
Γ. Χατζημάρκος: «Σημαντική διάσταση της εμπειρίας του επισκέπτη, η Γαστρονομία στο Νότιο Αιγαίο έχει μπει για τα καλά στην ζωή των επαγγελματιών του Τουρισμού» ‘Έλαμψαν για μια ακόμη χρονιά φέτος τα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου, στη τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων 2022, το βράδυ της Δευτέρας 4 Απριλίου στο Grand Ballroom του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία»,…
Αγώνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για να συστηθεί η Ρόδος στην αμερικανική τουριστική αγορά
Στη Νέα Υόρκη ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος για επαφές, σε συνεργασία με τους Ομίλους Mitsis Hotels και Ixian Grand Εξαιρετικά εποικοδομητικό για την κατάκτηση του στόχου ανοίγματος της αμερικανικής τουριστικής αγοράς για το νησί της Ρόδου, ήταν το ταξίδι στη Νέα Υόρκη του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου. Επί τρεις ημέρες, μέσα από ένα πυκνό…
Με τέσσερα μοναδικά προϊόντα γαστρονομικού πλούτου η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον διεθνή διαγωνισμό World Food Gift Challenge
Επιλέχθηκαν τα τέσσερα δώρα τροφίμων και χειροτεχνίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου-Ευρωπαϊκής Περιφέρειας Γαστρονομίας 2019, για να εκπροσωπήσουν το Νότιο Αιγαίο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό World Food Gift Challenge, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου, στη Μινόρκα. Το World Food Gift Challenge είναι ένας ετήσιος διεθνής διαγωνισμός που αφορά τρόφιμα και αντικείμενα χειροτεχνίας από τις γαστρονομικές περιοχές…
Γ. Χατζημάρκος: «Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στη Γαστρονομία με πρωταγωνιστή τον μικρό και μεσαίο παραγωγό των νησιών μας»
Ανοικτή επιστολή-πρόσκληση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για συμμετοχή στον Διεθνή Διαγωνισμό «World Food Gift Challenge» «Οι ευκαιρίες στους παραγωγούς μας και τα τοπικά προϊόντα των νησιών μας, δεν δίνονται στα λόγια και η ανάπτυξη δεν έρχεται με ευχές. Με στρατηγικούς συμμάχους τα δραστήρια Επιμελητήρια Δωδεκανήσου και Κυκλάδων και τις άξιες διοικήσεις τους στην παραγωγή έργου,…