Ο Γιώργος Χατζημάρκος γεννήθηκε στη Ρόδο στις 9 Ιουνίου 1965.

Μεγάλωσε σε πενταμελή οικογένεια, του Αντώνη Χατζημάρκου και της Στυλιανής Κοκκόλη, και τα σχολικά του χρόνια φοίτησε κατά σειρά στην Αμαράντειο Σχολή (Δημοτικό Σχολείο), στο Βενετόκλειο Γυμνάσιο και στο Καζούλειο Λύκειο.

Από την σχολική ηλικία ακόμα, ανέπτυξε κοινωνική και φιλανθρωπική δραστηριότητα ως Ταμίας και Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της διεθνούς οργάνωσης LEO από την οποία και βραβεύθηκε το 1981, σε ηλικία 16 ετών, για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινών περιβαλλοντικών δράσεων που οργάνωσε σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το 1982 εισήχθη στην σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, από την οποία αποχώρησε για να ασχοληθεί με τις οικογενειακές επιχειρήσεις.

Το 1997 ενεπλάκη για πρώτη φορά στα κοινά βάζοντας υποψηφιότητα στις εκλογές του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου εκλεγόμενος πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στο Επαγγελματικό Τμήμα του Επιμελητηρίου και στη συνέχεια εξελέγη στην θέση του Οικονομικού Επόπτη στην πενταμελή Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Το 2001 επανεξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης και στη συνέχεια στην θέση του Αντιπροέδρου της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Το 2006 έθεσε υποψηφιότητα για Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, όπου και εξελέγη με αυτοδυναμία. Υπηρέτησε στην θέση του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου από τον Ιούνιο του 2006 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2010 οπότε και επέλεξε να αποχωρήσει λόγω της έναρξης της θητείας του στο Δημοτικό Συμβούλιο του ενιαίου Δήμου Ρόδου. Από το 2006 έως και το 2011 διετέλεσε αντιπρόεδρος του Δωδεκανησιακού Ιδρύματος Υποτροφιών.

Από το 2006 έως το 2011 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής εταιρείας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Από το 2006 έως και σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού.Από το 2000 έως το 2006 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της αναπτυξιακής εταιρείας ΔΕΤΑΠ (Δωδεκανησιακή Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου) και από το 2006 έως το 2010 Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής.

Το 2009 εκπροσώπησε την Ελλάδα ως μέλος της 24μελούς αντιπροσωπείας της στην πρώτη για τον θεσμό συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου των Επιχειρήσεων.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2010, έθεσε υποψηφιότητα για Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Ρόδου ως επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής Κίνησης «Η Ρόδος Μπροστά», λαμβάνοντας ποσοστό 42,3%. Η θητεία του στα δημοτικά έδρανα χαρακτηρίζεται από έντονη μαχητικότητα και διεκδίκηση μιας καλύτερης μοίρας για το νησί της Ρόδου. Μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, κατέστησε σαφές πως η προάσπιση των κοινών συμφερόντων του τόπου, προέχει και πρέπει να είναι η μοναδική προτεραιότητα όλων όσων ασχολούνται με τα κοινά, από οποιαδήποτε θέση.

Το 2014 θέτει υποψηφιότητα για Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ως επικεφαλής της παράταξης «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» και εκλέγεται με ποσοστό 56,8%. Από την αρχή της θητείας του έδωσε μάχες ανεξαρτήτως των αρμοδιοτήτων του και ταυτόχρονα έδωσε τέλος στην εποχή των χαμένων ευκαιριών. Με κύριο γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων των νησιωτών, επένδυσε στην εξωστρέφεια και στόχευσε στο κτίσιμο περιφερειακής συνείδησης.

Διετέλεσε Πρόεδρος της CPMR Επιτροπής Νήσων την περίοδο 2017-2018.

Διετέλεσε, πριν την ενασχόληση του με την πολιτική, Διευθύνων Σύμβουλος σε δύο Ανώνυμες Εταιρείες, μία επιχείρηση παροχής υπηρεσιών στον χώρο των θαλασσίων μεταφορών και μίας εισαγωγικής-εμπορικής επιχείρησης.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και είναι παντρεμένος με την Αναστασία Ιωαννίδη, με την οποία έχει τρία παιδιά.