Αγώνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για να συστηθεί η Ρόδος στην αμερικανική τουριστική αγορά

Στη Νέα Υόρκη ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος για επαφές, σε συνεργασία με τους Ομίλους Mitsis Hotels και Ixian Grand
Εξαιρετικά εποικοδομητικό για την κατάκτηση του στόχου ανοίγματος της αμερικανικής τουριστικής αγοράς για το νησί της Ρόδου, ήταν το ταξίδι στη Νέα Υόρκη του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου.
Επί τρεις ημέρες, μέσα από ένα πυκνό πρόγραμμα επαφών με κορυφαίους τουριστικούς παράγοντες, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους, η Ρόδος “συστήθηκε” στην αμερικανική τουριστική αγορά, με τον Περιφερειάρχη να αξιοποιεί το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των Αμερικανών για την Ελλάδα, που αυτή τη στιγμή αποτυπώνεται σε εννέα απευθείας πτήσεις ημερησίως από την Αμερική στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και σε προβλέψεις για αφίξεις ρεκόρ μέσα στη σεζόν του 2022.
Εξάλλου, στις 8 Μαρτίου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, προσγειώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών η πρώτη απευθείας πτήση αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας από τις Η.Π.Α.
Το άνοιγμα της Ρόδου στην αμερικανική αγορά έγινε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τους Ομίλους Mitsis Hotels και Ixian Grand, εκπρόσωποι των οποίων συνόδευσαν τον Περιφερειάρχη στο ταξίδι του.
Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, εργάζεται μεθοδικά από το 2015, για το άνοιγμα της αμερικανικής τουριστικής αγοράς για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με τακτικές επαφές και στρατηγικές συμμαχίες με σημαντικούς παράγοντες των ΗΠΑ, με δεδομένο ότι είναι μια τεράστια αγορά με πολύ καλές προοπτικές για τη χώρα μας, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί περαιτέρω.
Για το ταξίδι του ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:
«Το άνοιγμα στην αγορά των Η.Π.Α. ήταν από την πρώτη στιγμή στόχος της διοίκησης μας. Το ταξίδι επαφών στη Νέα Υόρκη αυτές τις ημέρες, έγινε διότι η καλλιέργεια της Αμερικανικής αγοράς για τον Τουρισμό των νησιών μας επιβάλλεται και από τον μεγάλο πλέον αριθμό απευθείας πτήσεων μεταξύ των Η.Π.Α. και της χώρας μας. Τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας, δουλέψαμε σκληρά για να διαμορφώσουμε έναν προορισμό σοβαρό, υπεύθυνο, αξιόπιστο. Με αυτά ως επιπλέον εφόδια , συνεχίζουμε τον αγώνα για την κατάκτηση ολοένα και μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς στις ΗΠΑ σε συνεργασία με τους ανθρώπους της αγοράς. Οι κορυφές που τα νησιά μας κατέκτησαν τα τελευταία χρόνια, μπορούν να διατηρηθούν μόνο με επαγγελματισμό, αφοσίωση, πολύ υψηλή γνώση των πραγματικών δεδομένων της αγοράς και συνεργασία. Είμαι αισιόδοξος ότι τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας θα φανούν πολύ γρήγορα, μέσα στους επόμενους μήνες».
Στην διάρκεια του τριημέρου, τέσσερεις σεφ από την Ρόδο, χάρισαν μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες σε δεκάδες τουριστικούς πράκτορες των Η.Π.Α., δημοσιογράφους και influencers, σε δύο εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι δυο ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ρόδου, ο Όμιλος Μήτση και ο Όμιλος Ixian Grand, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στα ελληνικά εστιατόρια της Νέας Υόρκης “Merakia” και “Milos Midtown”.
Στις εκδηλώσεις αυτές, έντονη ήταν η παρουσία εκπροσώπων Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας των ΗΠΑ και τηλεοπτικών σταθμών που κάλυψαν τις εκδηλώσεις. Ο κ. Χατζημάρκος, είχε την ευκαιρία σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις να παρουσιάσει τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και τις επιλογές που δίνουν στους επισκέπτες τους, τις ευκαιρίες που χαρίζουν για εμπειρίες ζωής με τα παγκόσμια μοναδικά χαρακτηριστικά τους.
Για τις εκδηλώσεις αυτές, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:
«Είχα την εξαιρετική τιμή να παρευρεθώ, να χαιρετήσω τις εκδηλώσεις , να θαυμάσω την υπέροχη δουλειά που έκαναν και να αισθανθώ την περηφάνια που ήρθε από τα σχόλια των καλεσμένων τουριστικών παραγόντων της πιο απαιτητικής τουριστικής αγοράς. Με την παρουσία δεκάδων τουριστικών πρακτόρων των Η.Π.Α., δημοσιογράφων και influencers, μας δόθηκε μια ακόμη ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον πλούτο μας, φυσικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό. Όταν ο ιδιωτικός τομέας βγαίνει μπροστά με ωριμότητα και επαγγελματισμό, είμαστε εκεί για να στηρίξουμε.
Στις Η.Π.Α., όπως και σε πολλές άλλες χώρες, η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι δεδομένη και αυτό πρέπει να γίνει μάθημα και παράδειγμα και στη χώρα μας. Γιατί, η επιτυχία ενός τόπου έρχεται πάντα μέσα από τη συνεργασία».
Ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε την έκθεση «Travel & Adventure Show» στο Jakob Javits Convention Center, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας και να επιδιώξει στο χτίσιμο νέων συνεργασιών για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.
Μεταξύ των επαφών του ήταν ο Peter Greenberg, ο News Travel Editor του δικτύου CBS, βραβευμένος με Emmy Award, και ένας από τους λίγους ερευνητές δημοσιογράφους του τουρισμού παγκοσμίως και ο Paul Cohen που έχει εργαστεί , στις Η.Π.Α., για τους εθνικούς οργανισμούς τουρισμού πολλών χωρών από όλο τον κόσμο.
«Μαζί τους, κτίζουμε νέες συμμαχίες που εμπλουτίζουν το οπλοστάσιο που τα νησιά μας έχουν ανάγκη την επόμενη ημέρα της πανδημίας. Θέλουμε τα νησιά μας να παραμείνουν πρωταγωνιστές, δουλεύουμε γι’ αυτό τον στόχο ασταμάτητα αφού τίποτα πια δεν έρχεται χωρίς κόπο και συνεχή αγώνα», ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί για μια ακόμη φορά, τα γραφεία της Travel Leaders Group, με τον Αντιπρόεδρο του Ομίλου Peter Vlitas, με τον οποίον τον συνδέει προσωπική φιλία.
H Travel Leaders Group, κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά των αεροπορικών ταξιδίων και της κρουαζιέρας.
Για την συνάντησή του αυτή (είχαν συναντηθεί και πάλι τον Δεκέμβριο του 2019), ο Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:
«Έχω αναφερθεί πολλές φορές στους πολύτιμους συμπατριώτες μας που διαπρέπουν στο εξωτερικό και κρατάνε την πατρίδα στην καρδιά τους. Για εμάς, που θέλουμε να παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις της διεθνούς τουριστικής οικονομίας, ο Peter Vlitas, είναι ένας αναντικατάστατος σύμμαχος.
Με κάθε ευκαιρία, απολαμβάνουμε την εμπιστοσύνη του, τις γνώσεις του και περισσότερο από όλα την αγάπη του. Από το στρατηγείο του στη Νέα Υόρκη, έδρα ενός εκ των μεγαλυτέρων οργανισμών
τουρισμού παγκοσμίως, βγαίνουν αποφάσεις πολύ σημαντικές για τον τουρισμό σε πολλές γωνιές του πλανήτη. Για τις συμμαχίες που έχουμε ανάγκη, είναι πλεονασμός να τονίσουμε για μια ακόμη φορά την αξία τους. Συνεχίζουμε ακούραστα να κτίζουμε μέρα-μέρα, επαφή-επαφή, όλες τις συμμαχίες και συνεργασίες που τα νησιά μας χρειάζονται.
Στο πρόσωπο του Peter, το Νότιο Αιγαίο, αναγνωρίζει τον φίλο και συνεργάτη που ήταν πάντα εκεί όποτε χρειάστηκε».
Κοινοποιήστε: