Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, για την εκδήλωση του Συλλόγου Φαέθων

Οι παραδόσεις στον τόπο μας αποτελούν ένα ξεχωριστό κομμάτι της ιστορίας και της κουλτούρας μας. Είναι αυτές που καθορίζουν την ταυτότητα και τον φιλόξενο χαρακτήρα του νησιώτικου λαού μας. Παραδόσεις, πολιτισμός, φύση, αναπόσπαστα δεμένα, συνθέτουν την ιδιαιτερότητα και την ποικιλομορφία του τόπου μας.

 

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι αποτελούν εδώ και δεκαετίες το βασικό πυλώνα   που κρατά ζωντανά ήθη, έθιμα, παράδοση και ιστορία και με θαυμαστή συνέπεια τα μεταλαμπαδεύει στους νεότερους. Είναι οι θεματοφύλακες που εξασφαλίζουν τη συνεχεία τους. Με σεβασμό και μεράκι , φροντίζουν οι παραδόσεις μας να μείνουν ζωντανές, αυθεντικές, αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου.  Είναι ο δικός τους τρόπος να δείξουν  την αγάπη τους για τον τόπο μας .

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στέκεται  πάντα αρωγός , επικροτώντας και στηρίζοντας κάθε ενέργεια και δράση που προσφέρει προς στην κατεύθυνση αυτή.

Συγχαίρω τον Σύλλογο Προστασίας του Μικρόσωμου Αλόγου της Ρόδου “ΦΑΕΘΩΝ”, για την σοβαρή δουλειά που κάνει, για την προστασία και ανάδειξη της μοναδικής φυλής του Ροδίτικου αλόγου και  της εξαιρετικά πλούσιας βιοποικιλότητας που διαθέτει η Ρόδος.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε αυτήν την πολύ ξεχωριστή διοργάνωση, που συνδυάζει τη φυσιολατρία, την παράδοση και τον πολιτισμό και δίνει την ευκαιρία, σε μικρούς και μεγάλους, να έρθουν πιο κοντά στην πανέμορφη φύση του νησιού μας.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιώργος Χατζημάρκος

 

 

Κοινοποιήστε: