Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στην 53η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής

H Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής,   ο μεγαλύτερος και  μακροβιότερος εκθεσιακός θεσμός της Ρόδου και από τις  μεγαλύτερες διοργανώσεις που λαμβάνουν  χώρα στο Νότιο Αιγαίο,  κλείνει φέτος 53 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας.

Έκθετες  από ένα ευρύ φάσμα της πρωτογενούς παραγωγής, της μεταποίησης, της παράδοσης και του πολιτισμού,  έχουν την δυνατότητα και φέτος να παρουσιάσουν τα προϊόντα και  τις δημιουργίες τους  σε πλήθος κόσμου, εντός  και εκτός των συνόρων του νησιού μας. Περισσότεροι από 80.000 επισκέπτες και 100 συμμετοχές το 2017, αποδεικνύουν την αντοχή του θεσμού στο χρόνο, ενός θεσμού που για περισσότερο από μισό αιώνα, αντανακλά την δυναμική της τοπικής οικονομίας.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνδιοργανωτής  της Έκθεσης Κρεμαστής,  έχει στόχο την συνεχή αναβάθμισή της, στο πλαίσιο της στρατηγικής μας επιλογής, να στηρίξουμε και να αναδείξουμε την πρωτογενή παραγωγή του τόπου μας, τα εξαιρετικής ποιότητας παραδοσιακά προϊόντας μας, να τα οδηγήσουμε σε νέες αγορές, εντός και εκτός Ελλάδος, να τα διασυνδέσουμε με την μεγάλη βιομηχανία μας, τον τουρισμό. Πάνω σε αυτό τον στόχο, η Περιφερειακή Αρχή εργάζεται μεθοδικά και με συνέπεια.  Ο τίτλος της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019» που διεκδίκησε και επάξια κέρδισε η Περιφέρειά μας, απηχεί τους στόχους,  τις προτεραιότητές μας, την εξωστρέφεια που έχουν ανάγκη οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας.

Η Έκθεση της Κρεμαστής πάντα με βασικό πυλώνα την συνέχιση των παραδόσεων , αποτελεί έναν φωτεινό δρόμο εξωστρέφειας , δημιουργίας και ανάπτυξης για τον τόπο μας. Πάνω σε αυτά θα στηριχτούν οι νέες  γενιές για την συνέχεια της παράδοσης και της κουλτούρας μας.

Αντιλαμβανόμενη τη σπουδαιότητα αυτού του στόχου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι σταθερά  αρωγός στις προσπάθειες όλων των φορέων και των κάτοικων της περιοχής, με βασική επιδίωξη την αρτιότερη οργάνωση , την  καλύτερη προώθηση προϊόντων και δημιουργιών και την τελική επιτυχία σε όλους τους τομείς.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιώργος Χατζημάρκος

Κοινοποιήστε: