Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου για την ειδική έκδοση Rhodes Guide 2018

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ηγέτιδα δύναμη του ελληνικού τουρισμού, με τα 50 κατοικημένα νησιά και με ορισμένα από τα πιο ισχυρά τουριστικά brands  στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, υποδέχεται ετησίως το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα. Ένα νησιωτικό σύνολο τουριστικών προορισμών αξεπέραστης ομορφιάς και ιδιαιτερότητας , που καλύπτουν όλο το φάσμα των ενδιαφερόντων του επισκέπτη, με παροχή υψηλότατου επιπέδου υπηρεσιών.

 

Νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, απαράμιλλου φυσικού κάλλους και μοναδικότητας. Τόσο κοντά κι όμως τόσο διαφορετικά,  προσφέρουν μια πανδαισία εμπειριών, συναισθημάτων, συγκινήσεων. Οι αντιθέσεις είναι η γοητεία τους. Η μοναδικότητα είναι η ταυτότητά τους.

Αυτή τη “μοναδικότητα” η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προβάλλει παγκοσμίως , μέσα από  το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης Τουρισμού που έχει εκπονήσει και υλοποιεί.

Αναδεικνύουμε όσο γίνεται περισσότερες πτυχές του πολυπρόσωπου τουριστικού μας προϊόντος. Η διάκριση του Νοτίου Αιγαίου ως «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019» είναι μια ακόμη απόδειξη της μοναδικότητάς του, μια ακόμη ισχυρή πρόκληση για τον επισκέπτη, να γνωρίσει τα νησιά μας μέσα από την κουζίνα τους. Η γαστρονομία στα νησιά μας  είναι μια αυθεντικά ταξιδιωτική εμπειρία!

Το Νότιο Αιγαίο είναι ο ιδανικός προορισμός για διακοπές όλο το χρόνο και αυτό επιδιώκουμε. Κυκλάδες και Δωδεκάνησα δεν είναι μόνο ήλιος και πανέμορφες παραλίες. Είναι Ιστορία. Είναι Πολιτισμός.   Είναι τα αποτυπώματα που κάθε τόπος έχει αφήσει στην ιστορική διαδρομή της Ευρώπης και του κόσμου.  Αυτή τη «διαδρομή» στο χρόνο, αξίζει να τη «περπατήσει»  κάθε επισκέπτης.

“Aegean Islands. Like No Other”!

Αυτή είναι η ταυτότητα των νησιών μας,  αυτή είναι η ταυτότητα της Ελλάδας!

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιώργος Χατζημάρκος

 

 

 

 

 

Κοινοποιήστε: