Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο για την επισκευή του κτηρίου του Κτηματολογίου Ρόδου

Γιώργος Χατζημάρκος: «Το να είμαστε μέρος της λύσης πάντοτε και ανεξαρτήτως του επιπέδου πολιτικής εκμετάλλευσης ή λαϊκισμού, είναι ο δικός μας πήχυς, η δική μας δέσμευση»
Μέσα σε διάστημα μόλις 30 εργάσιμων ημερών από τις 16 Φεβρουαρίου 2021, οπότε το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ) ενέκρινε τη χρηματοδότηση του έργου της επισκευής του κτιρίου του Κτηματολογίου Ρόδου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ολοκλήρωσε τις διαδικασίες δημοπράτησής του και σήμερα, 6 Απριλίου 2021, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, υπέγραψε την εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο, για να ξεκινήσει η υλοποίησή του.
Η υπογραφή της σύμβασης έγινε παρουσία του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου, Μανώλη Μαριά του Προϊσταμένου του Τμήματος Μελετών, Νίκου Λυμπερόπουλου και του Προϊσταμένου του Τμήματος Εκτέλεσης Έργων, Γιάννη Παπαϊωάννου.
Η εργολαβική σύμβαση είναι ύψους 572.597,59 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
Το έργο αφορά κατεπείγουσες παρεμβάσεις – εργασίες επισκευής και αποκατάστασης βλαβών στο κτήριο του Κτηματολογίου Ρόδου, με στόχο την ενίσχυση της κατασκευής, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των υπαλλήλων και των εξυπηρετούμενων πολιτών.
Σημειώνεται ότι η όλη διαδικασία δημοπράτησης του έργου, μέχρι και την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης, ολοκληρώθηκε σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών, από τις 12 Φεβρουαρίου 2021, οπότε, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή, ο κ. Χατζημάρκος ανέλαβε τη δέσμευση να δώσει η Περιφέρεια οριστική λύση στο κτηριακό πρόβλημα του Κτηματολογίου, παρά τη σοβαρή υποστελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών της και το γιγαντιαίο τεχνικό πρόγραμμα που υλοποιούν.
Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:
«Οι πιο υποστελεχωμένες τεχνικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, οι Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, παράγουν εδώ και χρόνια το μεγαλύτερο έργο και διατηρούν την πρώτη θέση σε απορροφήσεις πόρων πανελληνίως. Σε όλα τα ζητήματα της οικονομικής αλλά και κοινωνικής ζωής του τόπου, η εμπλοκή της Περιφέρειας φέρνει αποτέλεσμα με θετικό πάντα και μόνο πρόσημο.
Στο ζήτημα της αποκατάστασης του κτηρίου του Κτηματολογίου Ρόδου και σε μια εποχή κατά την οποία διαχειριζόμαστε δεκάδες έργα σε όλα τα νησιά και τρέχουμε ακόμα περισσότερες δεκάδες έργων είτε σε επίπεδο μελετών είτε δημοπρατήσεων, κληθήκαμε για μια ακόμη φορά να δώσουμε λύση.
Το να είμαστε μέρος της λύσης πάντοτε και ανεξαρτήτως του επιπέδου πολιτικής εκμετάλλευσης ή λαϊκισμού, είναι ο δικός μας πήχυς, η δική μας δέσμευση».
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης ορίζεται σε τρεις μήνες (90 ημερολογιακές ημέρες) από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, με την προϋπόθεση ότι το κτήριο του Κτηματολογίου θα παραδοθεί κενό στην Περιφέρεια.
Κύριος του έργου είναι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Φορέας κατασκευής η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της ΠΝΑΙ, που εκπόνησε και τη σχετική μελέτη, η οποία εγκρίθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.).
Κοινοποιήστε: