Υπεγράφη η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αντικατάσταση ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, με επιβατικά οχήματα έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων

Με σκοπό να καλυφθούν οι άδειες ανά νησί, όπου αυτές έμειναν αδιάθετες από την πρώτη πρόσκληση, τον Μάρτιο του 2022, στο πλαίσιο της πιλοτικής για όλη την Ελλάδα, εφαρμογής του μέτρου
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, όπως είχε ανακοινώσει κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου, υπέγραψε Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αντικατάσταση ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων, με έδρα εντός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με επιβατικά οχήματα έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων, σύμφωνα με το άρθρο 68 του Ν. 4850/2021 και την Υ.Α. 62818/02-03-2022, δεδομένου ότι δεν έχει καλυφθεί μέχρι σήμερα ο εκ του νόμου προβλεπόμενος αριθμός αδειών ανά νησί, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα και προκειμένου να καλυφθούν οι άδειες ανά νησί, όπου αυτές έμειναν αδιάθετες από την πρώτη πρόσκληση, τον Μάρτιο του 2022, στο πλαίσιο της πιλοτικής για όλη την Ελλάδα, εφαρμογής του μέτρου.
Υπογραμμίζεται ότι η Πρόσκληση αφορά αποκλειστικά την μετατροπή των υφισταμένων αδειών ταξί και όχι την έκδοση νέων.
Κάθε ενδιαφερόμενο φυσικό ή νομικό πρόσωπο που επιθυμεί να αντικαταστήσει το ΕΔΚ ΤΑΞΙ αυτοκίνητό του σε 6θέσιο ή 9θέσιο, καλείται να υποβάλει σχετική αίτηση μέχρι και έξι (6) εβδομάδες από την δημοσίευση της παρούσας Πρόσκλησης, στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσων αντίστοιχα, για τα νησιά – έδρες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.
Για τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης της κατάθεσης των αιτήσεων στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση της Υπηρεσίας.
Πρόκειται για την εφαρμογή του άρθρου 68 του Ν. 4850/2021 και της Υπουργικής Απόφασης 62818/02-03-2022, για την πιλοτική εφαρμογή εισαγωγής των πολυθέσιων ταξί που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2022 στην Ελλάδα από το Νότιο Αιγαίο, ως αποτέλεσμα συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Η εισαγωγή των πολυθέσιων Ταξί, ήταν ένα χρόνιο αίτημα του αίτημα του κλάδου, που έγινε πραγματικότητα, τον Μάρτιο του 2022, όταν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την πρώτη πρόσκληση μετατροπής των ταξί με έδρα το Νότιο Αιγαίο σε 6θέσια και 9θέσια.
Ειδικότερα, ο αριθμός των Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν σε κάθε έδρα, αποτυπώνεται στον παρακάτω πίνακα:
Κοινοποιήστε: