Το πρόγραμμα “The Rhodes Co-Lab” ξεκίνησε τη δράση κατά των πλαστικών μίας χρήσης

Μέσα από την πλατφόρμα www.waronplastic.gr , οι επιχειρήσεις της Ρόδου μπορούν από σήμερα να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα για την κατάκτηση της plastic-free εποχής

Στο πρόγραμμα «The Rhodes Co-Lab-Sustainable Destination» προτεραιότητά μας είναι η συμμετοχή όλων των παραγωγικών φορέων και της κοινωνίας της Ρόδου στην κοινή προσπάθεια για να μετασχηματιστεί η Ρόδος σε παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου τουρισμού.

Στο πλαίσιο του στόχου για τη σταδιακή κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης στο νησί, η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ομίλου TUI, που ήδη πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου, το ίδρυμα TUI Care Foundation τον Κ2 Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, πλέον ενδυναμώνεται και διευρύνεται με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Σχεδιάζοντας το αύριο της Ρόδου που τώρα διαμορφώνεται με βιώσιμους όρους, καλούμε όλες τις επιχειρήσεις του νησιού μας να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την δική τους δήλωση ενδιάφεροντος συμμετοχής στο πρόγραμμα καταπολέμησης του πλαστικού μίας χρήσης. Ταυτόχρονα με τη δήλωση συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, οι επιχειρήσεις της Ρόδου μέσα από ένα σύντομο ερωτηματολόγιο, που σχεδιάστηκε ως εργαλείο υποστήριξης το οποίο πρόκειται να λειτουργήσει ως δίαυλος επικοινωνίας, μπορούν να καταθέσουν την δική τους εμπειρία αλλά και τις δικές τους προτάσεις.

Είναι εξαιρετικά πολύτιμη η συμμετοχή και η άποψη κάθε επιχείρησης της Ρόδου σχετικά με υφιστάμενες πρακτικές και λύσεις για τη σταδιακή μείωση των πλαστικών μιας χρήσης. Πρόθεσή μας είναι μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας να σχεδιάσουμε μαζί με τις τοπικές επιχειρήσεις και την κοινωνία μια νέα βιώσιμη προσέγγιση η οποία θα οδηγήσει σε οφέλη τόσο για το περιβάλλον όσο και για την οικονομία της Ρόδου.

Ξεκινώντας από τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, η συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων θα μας βοηθήσει στη διαμόρφωση και στην εφαρμογή λύσεων κυκλικής οικονομίας προσαρμοσμένων στις ανάγκες και στις συνθήκες των επιχειρήσεων της Ρόδου.

Κάθε επιχείρηση επιχείρηση της Ρόδου, μπορεί λοιπόν από σήμερα να δηλώσει το ενδιαφέρον της συμμετοχής στο πρόγραμμα και ταυτόχρονα να υποβάλλει τις απόψεις και τις προτάσεις της συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο για τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για τον επόμενο μήνα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.waronplastic.gr

Για παράδειγμα, τι θα σας ενθάρρυνε ούτως ώστε να αντικαταστήσετε στην επιχείρησή σας τα πλαστικά μιας χρήσης με βιώσιμες εναλλακτικές; Ποιες προσπάθειες έχετε ήδη κάνει για τη μείωση των πλαστικών και ποιες λύσεις προτείνετε;

Χρειάζονται ελάχιστος χρόνος σας για να εγγραφεί η κάθε επιχείρηση τη γνώμη σας στο www.waronplastic.gr και να γίνετε κι εσείς μέρος της δημιουργικής πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ομίλου TUI να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις στη μετάβαση από τα πλαστικά μιας χρήσης και να διασφαλίσει οφέλη τόσο για το περιβάλλον όσο και για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις της Ρόδου.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την πρωτοβουλία «The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination» και τους στόχους εδώ: www.rhodescolab.com.

Κοινοποιήστε: