Την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού και Περιτοναϊκής Κάθαρσης του Νοσοκομείου Ρόδου χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, με 137.000,00 ευρώ

Γιώργος Χατζημάρκος: «Χρέος βαρύ αλλά πολύ ευγενής στόχος, να παραδώσουμε μια πατρίδα καλύτερη από αυτή που παραλάβαμε»
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που στόχο έχουν την υγειονομική θωράκιση των νησιών, μέσα από την αναβάθμιση των δομών του δημοσίου συστήματος υγείας, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», Σταύρος Τσαντής, υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση εγκαταστάσεων των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού και Περιτοναϊκής Κάθαρσης του Γ.Ν. Ρόδου».
Βάσει της Προγραμματικής Σύμβασης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι ο φορέας χρηματοδότησης του έργου, ύψους 137.000,00 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού και Περιτοναϊκής Κάθαρσης στο Νοσοκομείο της Ρόδου, με την αύξηση των θαλάμων ασθενών, καθώς και με τις αντικαταστάσεις δαπέδων, σωληνώσεων ύδρευσης και κλιματισμού, με την ανακαίνιση των χρωματισμών κλπ.
Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά:
«Χρέος βαρύ αλλά πολύ ευγενής στόχος, να παραδώσουμε μια πατρίδα καλύτερη από αυτή που παραλάβαμε.
Να λειτουργήσουμε σαν μια μεγάλη συλλογική αγκαλιά για όλα τα μέλη της κοινωνίας.
Θέλει δουλειά και κουράγια.
Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δουλεύουμε με αυτό ως οδηγό, καθημερινά.
Στην Δημόσια Υγεία, επενδύουμε διαρκώς, επίμονα και κυρίως ξεπερνώντας συχνά πολλά όρια ευθυνών ή αρμοδιοτήτων. Η πρώτη περίοδος της πανδημίας, αφού δεν τελειώσαμε ακόμα με τον κορωνοϊό, ήταν καθοριστική και η ταχύτητα και τα αντανακλαστικά με τα οποία τότε κινηθήκαμε, διατηρούνται, γιατί ξέρουμε πόσο δύσκολα κτίζεται αυτή η συλλογική αγκαλιά που όλοι έχουμε ανάγκη».
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το έτος 2023, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Η χρονική διάρκεια της Προγραμματικής Σύμβασης αρχίζει από την υπογραφή της και λήξη με την ολοκλήρωση του έργου.
Κοινοποιήστε: