Συντήρηση ασφαλτοτάπητα οδικού δικτύου Δήμου Λειψών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης προχώρησαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος, βάσει της οποίας η Περιφέρεια θα υλοποιήσει το έργο «Συντήρηση ασφαλτικών στρώσεων οδικού δικτύου Δήμου Λειψών», συνολικού προϋπολογισμού 500.000,00 ευρώ.
Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης, στο πλαίσιο της υποστηρικτικής λειτουργίας της Περιφέρειας προς τους Δήμους της περιοχής ευθύνης της, είναι η αρτιότερη και συντομότερη δυνατή εκτέλεση του έργου, σκοπός του οποίου είναι η συντήρηση του υπάρχοντος οδικού δικτύου, σε διάφορες περιοχές του νησιού των Λειψών, όπου παρουσιάζονται έντονες φθορές και λακκούβες, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να προκληθούν ατυχήματα.
Ειδικότερα, προβλέπεται η κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα κλειστού τύπου, σε διάφορα σημεία του νησιού καθώς και εργασίες αναδιαγράμμισης και τοποθέτησης ανακλαστήρων οδοστρώματος στις θέσεις των παρεμβάσεων.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει την υποχρέωση υλοποίησης του έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στο ποσό των 500.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την Γενική Γραμματεία Υποδομών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Η διάρκεια της Προγραμματικής Σύμβασης είναι από την ημερομηνία υπογραφής της από τα συμβαλλόμενα μέρη, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.
Κοινοποιήστε: