Στην ετήσια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της ομογένειας, στο «Σταθάκειο» Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιώργος Χατζημάρκος : «Ευχές για Υγεία σε όλο τον κόσμο και για συνένωση του Ελληνισμού σε ένα τείχος αγωνιστικότητας και ευθύνης»

Στο «Σταθάκειο» Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, όπου έλαβε χώρα η ετήσια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής, ο Σύλλογος «Προμηθέας» Νέας Υόρκης και ο Οργανισμός «Ελληνική Παιδεία Αμερικής», παρέστη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.
Στο επίκεντρο της φετινής εκδήλωσης ήταν η βράβευση Ελληνοαμερικανών εκπαιδευτικών που στηρίζουν έμπρακτα την διατήρηση και διάδοση της Ελληνικής γλώσσας και του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού.
Στην εκδήλωση που παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Αλέξης Φαίδωνος-Βαντέ, ο Διευθυντής Γραφείου Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Αναστάσιος Κουλαρμάνης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει σκέψεις με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και τις Προέδρους της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, του Οργανισμού «Ελληνική Παιδεία Αμερικής¨ και του Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών Νέας Υόρκης »Προμηθεύς», Στέλλα Κοκόλη, Βασιλική Φιλιώτη και Μερόπη Κυριάκου αντίστοιχα, καθώς και με πλήθος ομογενών που έλκουν την καταγωγή τους από τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων και βρέθηκαν στην ετήσια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της ομογένειας στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.
Τις τιμητικές διακρίσεις παρέδωσε στους βραβευθέντες εκπαιδευτικούς ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ανέφερε :
«Σε κάθε σταυροδρόμι της ιστορίας μας, ο Ελληνισμός της διασποράς ήταν καταφύγιο στο οποίο προσφεύγαμε για να αντλήσουμε ζεστασιά από την αγάπη που κρύβει στην καρδιά του. Σήμερα, επιζητούμε από τους συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό, αυτή την αγάπη μόνο. Την δύναμη να ξεπεράσουμε όλες τις προκλήσεις της εποχής, θα την βρούμε δίπλα σε αυτή την αγάπη για την πατρίδα μας και τις αξίες που μας άφησαν παρακαταθήκη οι πρόγονοί μας, που αντιμετώπισαν ακόμα περισσότερες προκλήσεις και δυσκολίες. Το ιστορικό σταυροδρόμι στο οποίο σήμερα βρισκόμαστε, είναι ο συναγερμός που ενώνει και δυναμώνει τον Ελληνισμό. Υπηρετώντας την περιοχή με την υψηλότερη γεωπολιτική θερμοκρασία, σας μεταφέρω το μήνυμα της αισιοδοξίας που η δύναμη του λαού μας αναδεικνύει σε κάθε ιστορική πρόκληση. Η ευχή μου στις φετινές γιορτές είναι, εκτός από υγεία για όλο τον κόσμο, η συνένωση των δυνάμεων του Ελληνισμού σε ένα τείχος αγωνιστικότητας και ευθύνης».

Κοινοποιήστε: