Στα εγκαίνια του ξενώνα στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο, παρέστη ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

Σήμερα συναντάται με την Ευρωπαία Επίτροπο Κορίνα Κρέτσου

Στα εγκαίνια 12 οικιών για το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού στο Λακκί και στο Παρθένι της Λέρου, παρέστη την Τετάρτη, 14 Ιουνίου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Οι κατοικίες κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν στις ακριτικές περιοχές της χώρας.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικολάου Τσούνη ΠΝ, του Αρχηγού Στόλου Αντιναύαρχου Ιωάννη Παυλόπουλου ΠΝ, των τοπικών αρχών και κατοίκων του νησιού.

Κάθε δράση, κάθε πρωτοβουλία και κάθε έργο στα νησιά μας, απαντά όχι μόνο στις ανάγκες των νησιωτών μας αλλά και σε ανιστόρητους γείτονες”. δήλωσε από τη Λέρο ο κ. Χατζημάρκος.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ζήτησε την συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την μετατροπή του ναυαγίου του ιστορικού πλοίου “Βασίλισσα Όλγα” σε υποβρύχιο μουσείο, προκειμένου η Λέρος να αναδειχθεί σε κέντρο καταδυτικού τουρισμού.

Ο κ. Χατζημάρκος βρίσκεται και σήμερα, Πέμπτη, στη Λέρο, όπου θα συναντηθεί με την Ευρωπαία Επίτροπο Κορίνα Κρέτσου, αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε., η οποία βρίσκεται από την περασμένη Τρίτη στην Ελλάδα και σήμερα μεταβαίνει στο νησί για να εξετάσει θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της Λέρου, υπό το πρίσμα του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος.

Κοινοποιήστε: