Σε Πάρο και Αντίπαρο περιοδεύει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος

Έμφαση στην βελτίωση του οδικού δικτύου, στην συντήρηση των σχολικών μονάδων, στα λιμενικά έργα και στις αθλητικές υποδομές

Περιοδεία σε Πάρο και Αντίπαρο πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον Έπαρχο Πάρου κ. Κώστα Μπιζά.

Ο κ. Χατζημάρκος είχε συνεργασία με τους δημάρχους των δύο νησιών κ.κ. Μάρκο Κωβαίο και Τάσο Φαρούπο, αντίστοιχα, όπου εξετάστηκε η πορεία του τεχνικού προγράμματος των δύο Δήμων και τα γενικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, εν μέσω της θερινής περιόδου.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς που σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητα των νησιωτών, αλλά και των επισκεπτών, με έμφαση στην συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου, στην συντήρηση των σχολικών μονάδων, στα λιμενικά έργα και στις αθλητικές υποδομές.

Σημειώνεται ότι με την καθοριστική παρέμβαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έτρεξε το έργο Συντήρηση Δημοτικού &  Επαρχιακού Οδικού Δικτύου του Δήμου Πάρου  προϋπολογισμού 600.000 € , που αφορά ασφαλτοστρώσεις στην Νάουσα, στην Μάρπησσα, και στις Λεύκες.

Επίσης, δρομολογήθηκε  συντήρηση και καθαρισμός των τάφρων του επαρχιακού οδικού δικτύου με σκοπό την άρση της επικινδυνότητας και την ασφαλή χρήση του από ντόπιους κατοίκους και επισκέπτες,  έργο που χρηματοδοτήθηκε από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Όσον αφορά τις σχολικές υποδομές, πρόσφατα εντάχθηκε στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020, το έργο της αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου  – Μάρπησσας Πάρου, με συνολικό προϋπολογισμό 1.540.000,00 €, δυναμικότητας 150 μαθητών  καθώς και η κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων.

Στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Νοτίου προβλέπεται η ενίσχυση των σχολικών και κοινωνικών δομών στα δύο νησιά, σύμφωνα με τις προσκλήσεις που απευθύνει ο Περιφερειάρχης  για την υποβολή προτάσεων αντίστοιχων έργων από τους δύο Δήμους, προς ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020».

Εξάλλου, με απόφαση που έλαβε πρόσφατα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εγκρίθηκε η επαναδημοπράτηση του έργου «Επισκευή – Συντήρηση Α΄ Ορόφου Κτιρίου Αγροκηπίου Παροικιάς Πάρου» και επίκειται ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου, με προϋπολογισμό μελέτης 20.000,00 ευρώ.

Συμφωνήθηκε επίσης  η στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην προσπάθεια του Δήμου Πάρου να ωριμάσει μελέτη κλειστού γυμναστηρίου στην Πάρο, θέμα που θα εισηγηθεί στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο ο Έπαρχος  κ. Κώστας Μπιζάς.

Τόσο ο κ. Χατζημάρκος όσο και ο κ. Μπιζάς, διαβεβαίωσαν τους δημάρχους Πάρου και Αντιπάρου ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στέκεται δίπλα στα νησιά και στις ανάγκες τους, τόσο για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων, όσο και για την χάραξη των στρατηγικών επιλογών και κατευθύνσεων, που διασφαλίζουν την ανάπτυξη και την προοπτική τους στο μέλλον.

Κοινοποιήστε: