Σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με τους Υπουργούς Σκέρτσο, Σκυλακάκη και Σδούκου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

Στις 28 Μαρτίου στην Αθήνα η κεντρική εκδήλωση παρουσίασης του “The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination”
Σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με αντικείμενο το πρωτοποριακό project “The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination” που στόχο έχει να μετατρέψει τη Ρόδο στον πρώτο παγκοσμίως βιώσιμο τουριστικό προορισμό, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα και από πλευράς κυβέρνησης συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, ο γ.γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος και ο γ.γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης (μέσω τηλεδιάσκεψης).
Τον Περιφερειάρχη πλαισίωσαν στην σύσκεψη οι συνεργάτες του, Νίκος Παπασταματίου, Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΝΑι, Ολυμπία Δημοπούλου, Διευθύντρια του Γραφείου Περιφερειάρχη, Αγγελική Χονδροματίδου, project manager του Rhodes Co-Lab, καθώς και ο Κυριάκος Ανδρέου, Γενικός Διευθυντής της PRICE WATERHOUSE COOPERS BUSINESS SOLUTIONS ΑΕ.
Το project “The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination”, ως το πρώτο εργαστήριο συνεργασίας για τον επωφελή πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό ολόκληρης της αλυσίδας υπηρεσιών που συνδέονται με τον τουρισμό, με σκοπό την ολιστική μετατροπή της Ρόδου στον πρώτο παγκοσμίως βιώσιμο τουριστικό προορισμό, ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Ιανουάριο του 2022, μετά από ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, καθώς και του Διευθύνοντα Συμβούλου του TUI Group, Fritz Joussen, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής μετάβασης.
Στην κυβερνητική σύσκεψη αποφασίστηκε, η πρώτη πανελλαδικά παρουσίαση του “The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination”, να γίνει στην Αθήνα στις 28 Μαρτίου, παρουσία υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών, όπου θα παρουσιαστεί το περιεχόμενο του project, με τα ζητήματα της ενεργειακής μετάβασης τα οποία είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και όλων των διεθνών οργανισμών, ΟΗΕ, ΕΕ κλπ, να τίθενται στο επίκεντρο των συζητήσεων.
Ως εκ τούτου, κύριο αντικείμενο της χθεσινής κυβερνητικής σύσκεψης, ήταν τα ζητήματα της ενεργειακής μετάβασης της Ρόδου, που ειδικά στο πλαίσιο του “The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination”, γίνονται ως στόχος, ακόμη πιο απαιτητικός, υπό τον συντονισμό του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, από τον οποίον συνεκλήθη η σύσκεψη.
Η παρουσία άλλωστε της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τον Υπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη, την Υφυπουργό Αλεξάνδρα Σδούκου, αποδεικνύει τη σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζονται όλα τα ζητήματα που άπτονται της κλιματικής αλλαγής και των περιβαλλοντικών στόχων.
Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε μετά τη σύσκεψη:
«Η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος για την πορεία του προγράμματος «The Rhodes Co-Lab», αποδεικνύει την υψηλή προτεραιότητα που και η κυβέρνηση θέτει στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής μετάβασης. Στην Περιφέρεια των καινοτόμων περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών, της Τήλου, της Χάλκης, της Αστυπάλαιας και της Ρόδου, η δουλειά για ένα καλύτερο αύριο δεν είναι λόγια όμορφα, είναι σχέδιο και δράση».
Κοινοποιήστε: