Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος στην Ίο, για την προώθηση των ανοιχτών ζητημάτων του νησιού

Σε συνεργασία με την δημοτική αρχή, συμφωνήθηκαν οι παρεμβάσεις που δρομολογούνται άμεσα, με τη συνδρομή και την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

 

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας της Περιφερειακής Αρχής με τους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου και της συνεχούς στήριξης που τους παρέχει, για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος μετέβη στο νησί της Ίου, το διήμερο 25 και 26 Μαΐου.

Στην διάρκεια της επίσκεψής του, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Ίου,  Μιχάλη Πετρόπουλο και τους συνεργάτες του, όπου εξετάστηκαν όλα τα θέματα του νησιού, η πορεία των έργων που περιλαμβάνονται στη μακρά λίστα των έργων που η Περιφέρεια υλοποιεί σε συνεργασία με την δημοτική αρχή και οι παρεμβάσεις που άμεσα δρομολογούνται στο νησί.

Ειδικότερα, με την Δημοτική Αρχή Ίου, συμφωνήθηκαν τα εξής:

– Η άμεση μελέτη, χρηματοδότηση και υλοποίηση της βελτίωσης του οδικού δικτύου στο τμήμα Λιμάνι-Χώρα

– Η χρηματοδότηση από το ΠΔΕ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου της Β’ Φάσης των συντηρήσεων στις σχολικές μονάδες της Ίου,

– Η χρηματοδότηση από το ΠΔΕ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου των έργων της συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων της Ίου και συγκεκριμένα ενός γηπέδου 5Χ5, ενός γηπέδου 11Χ11 και δύο γηπέδων Μπάσκετ,

– Η χρηματοδότηση από το ΠΔΕ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου της κατασκευής του υδατοδρομίου της Ίου μετά την ολοκλήρωση από πλευράς Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ίου της άδειας ίδρυσης του.

Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης δεσμεύθηκε να ξεκινήσει διαδικασίες ένταξης στο νέο ΠΔΕ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου δύο ακόμη έργων :

– Της χρηματοδότησης ολοκλήρωσης της μελέτης του λιμανιού της Ίου,

– Της χρηματοδότησης ολοκλήρωσης του σφαγείου της Ίου

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε:

» Με την δημοτική αρχή Ίου έχουμε μια πολύ καλή και γόνιμη συνεργασία το, αποτέλεσμα της οποίας αποτυπώνεται στις παρεμβάσεις που έχει ανάγκη το νησί και από κοινού αποφασίσαμε  να προωθήσουμε άμεσα. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τα νησιά να κλείσουν τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν για το μέλλον τους.  Στην Ίο, όπως και σε όλα τα νησιά μας,  προχωράμε με λύσεις σε όλα τα ανοικτά ζητήματα, λύσεις που προκύπτουν μόνο μέσα από συνεννόηση, καλό σχεδιασμό και σκληρή δουλειά».

 

Κοινοποιήστε: