Ομιλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου για τη γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου, ενώπιον του Γ.Γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Το Νότιο Αιγαίο ως «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019», βασικός μοχλός ενίσχυσης της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης στη χώρα

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος συμμετείχε ως εισηγητής στην ημερίδα που οργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού, παρόντος του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Taleb Rifai, με θέμα  «Destination Greece 365 days – The role of sustainable tourism development» (Ελλάδα προορισμός 365 ημέρες το χρόνο – Ο ρόλος της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης), χθες, Πέμπτη, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, στην Αθήνα.

Στην ημερίδα, όπου την εναρκτήρια ομιλία έκανε η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά και κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να αναδείξει την συμβολή του Νοτίου Αιγαίου, ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, στην προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού διεθνώς, μια τάση  που βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα του ΠΟΤ, λόγω της εξαιρετικά μεγάλης δυναμικής  που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια.

Το θέμα της ομιλίας του κ. Χατζημάρκου ήταν «Γαστρονομικός Τουρισμός στο Νότιο Αιγαίο», στην ενότητα «Αειφόρος τουριστική ανάπτυξη και ειδικές μορφές τουρισμού», όπου έδωσε έμφαση στην σημασία  της ανάδειξης του Νοτίου Αιγαίου ως «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019» όχι μόνο για την Περιφέρεια αυτή καθαυτή, αλλά για τη χώρα συνολικά, στην προσπάθεια που καταβάλλει για την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού, που μπορούν να προσδώσουν υπεραξία στον ελληνικό τουριστικό προϊόν.

«Στην κορυφή της τουριστικής βιομηχανίας της Ελλάδος βρίσκονται τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές σε όλους, είναι ότι η κατάκτηση της κορυφής συνεπάγεται  πάρα πολλή δουλειά για την διατήρησή της και όποιος επαναπαυθεί στις δάφνες του, γρήγορα θα χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια του» ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε:

«Γι αυτό, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δουλεύουμε με πολύ μεγάλο επαγγελματισμό πάνω στον τουρισμό μας, εμπλουτίζοντας συνεχώς το τουριστικό προϊόν και πάνω από όλα την εμπειρία του επισκέπτη μας. Ο τεράστιος πολιτιστικός πλούτος της γαστρονομίας, που συνιστά πλέον ένα από τα ισχυρότερα συστατικά της τουριστικής εμπειρίας διεθνώς, υπηρετείται και αναδεικνύεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσα από τον τίτλο «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019», τίτλος που κατακτήθηκε μετά από πολύ σκληρή δουλειά δεκαοκτώ μηνών».

Στην ίδια ημερίδα, μεταξύ των ομιλητών ήταν ο  Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρέαδης, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Τσακίρης, ο Αντιπρόεδρος της Aegean και Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ευτύχης Βασιλάκης και άλλοι.

 

Κοινοποιήστε: