Με 220.000,00 ευρώ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί έργα επισκευής και συντήρησης των σχολικών κτιρίων του Δήμου Φολεγάνδρου

Στο πλαίσιο της καλής και αποδοτικής συνεργασίας της Περιφέρειας με τους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και η Δήμαρχος Φολεγάνδρου Ευθαλία Παπαδοπούλου, συνυπέγραψαν Διαβαθμιδική Σύμβαση Συνεργασίας για την εκτέλεση του έργου «Επισκευές – συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια Δήμου Φολεγάνδρου (Β΄φάση)», προϋπολογισμού 220.000,00 ευρώ.
Πρόκειται για την δεύτερη Διαβαθμιδική Σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Φολεγάνδρου για την βελτίωση των σχολικών υποδομών του νησιού, καθώς έχουν ήδη εκτελεστεί έργα επισκευής και συντήρησης στις σχολικές μονάδες του νησιού, βάσει της πρώτης Διαβαθμιδικής Σύμβασης που είχε υπογραφεί το 2016, με τις χρηματοδοτήσεις που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει, ειδικά για τον σκοπό αυτό.
Το αντικείμενο της παρούσας σύμβασης αφορά την εκτέλεση εργασιών αντικατάστασης κουφωμάτων, συντήρησης προαύλιων και αθλητικών χώρων, ανακατασκευής ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, συντήρησης κεραμοσκεπής, αντικατάσταση παλαιού συστήματος θέρμανσης, συντήρησης ξύλινων δαπέδων και ανακαίνισης των χρωματισμών, στα Δημοτικά Σχολεία Χώρας και Άνω Μεριάς, καθώς και στο Γυμνάσιο Χώρας.
Η Διαβαθμιδική Σύμβαση είναι διάρκειας 30 μηνών από την ημέρα υπογραφής της και βάσει αυτής, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως φορέας υλοποίησης, αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση των έργων, ύψους 220.000,00 ευρώ, την εκπόνηση των μελετών και τη δημοπράτηση των έργων.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Σημειώνεται ότι όλες τις σχολικές μονάδες των νησιών της Περιφέρειας έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα συντήρησης τα οποία είτε εκτελούν οι Δήμοι, που έχουν και την σχετική αρμοδιότητα, είτε εκτελεί η Περιφέρεια, στις περιπτώσεις που οι Δήμοι αδυνατούν, λόγω έλλειψης στελεχωμένων τεχνικών υπηρεσιών.
Με στόχο εξάλλου την βελτίωση των συνθηκών μέσα στις οποίες παράγεται το εκπαιδευτικό έργο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα κονδύλι 10 εκατομμυρίων ευρώ, αποκλειστικά για έργα συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων. Με την πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής παρέχεται στους Δήμους μια επιπλέον, σημαντική πηγή χρηματοδότησης, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, για την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων. Τονίζεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που διεκδίκησε και πήρε χρηματοδότηση για έργα συντήρησης σχολικών μονάδων, παρά το γεγονός ότι η επισκευή και η συντήρηση δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της.
Κοινοποιήστε: