Με την έκδοση μαθητικών εφημερίδων από σχολεία της Δωδεκανήσου αποχαιρετά τη σχολική χρονιά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Γ. Χατζημάρκος: «Για εμάς η νέα γενιά είναι ο δικός μας φάρος»
Ένα πολύ δημιουργικό κλείσιμο της σχολικής χρονιάς επεφύλαξε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στους μαθητές τεσσάρων σχολείων από τα Δωδεκάνησα, οι οποίοι έγιναν οι ίδιοι δημοσιογράφοι και εξέδωσαν, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους και την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας, την εφημερίδα του σχολείου τους.
«Φάρος» το όνομα της σχολικής εφημερίδας που συνέταξαν και επιμελήθηκαν, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους, οι μαθητές του Γυμνασίου Λ.Τ. Γενναδίου, του Γυμνασίου Λ.Τ. Χάλκης, του Μουσικού Σχολείου Ρόδου και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ρόδου (ΕΝΕΕΓΥΛ) για να τυπώσει στη συνέχεια σε μεγάλο αριθμό αντιτύπων η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Βασική θεματολογία της εφημερίδας η παράδοση, ο πολιτισμός και η ιστορία του τόπου αλλά και σύγχρονα ζητήματα που απασχολούν τους μαθητές, όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η τεχνητή νοημοσύνη.
Η πρωτοβουλία των μαθητικών εφημερίδων υλοποιείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε στενή συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και τον Διευθυντή της κ. Ιωάννη Παπαδομαρκάκη.
Φέτος ήταν η δεύτερη χρονιά, σε συνέχεια της περσινής, όπου μαθητικές εφημερίδες είχαν εκδώσει σχολεία από τη Λέρο, την Κάλυμνο, την Κάρπαθο και την Κάσο καθώς και σχολεία από Άνδρο, Πάτμο, Καστελλόριζο και Ρόδο, σε συνεργασία με τη μεγάλη ιστορική εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ».
«Το μεγάλο στοίχημα, όταν σχεδιάζουμε το μέλλον, είναι να μπορούμε να γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ίδιων των νέων για το αύριο που ονειρεύονται.
Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να δημιουργήσουμε χώρο και ευκαιρία στη μαθητική γραφή γυρίζει πίσω στους εμπνευστές της, προσφέροντάς μας ένα φωτεινό παράθυρο στον κόσμο τους, που είναι πολύ ελπιδοφόρος. Για εμάς, η νέα γενιά είναι ο δικός μας φάρος» δήλωσε για το εγχείρημα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και απευθυνόμενος στους μαθητές αναφέρει:
«Σε έναν κόσμο που αλλάζει, επιδίωξη και χρέος μας είναι να σας παρέχουμε την πένα για να γράψετε το δικό σας μέλλον, σύμφωνα με τα όνειρά σας και τις αξίες που διδαχθήκατε».
Ειδική μνεία αξίζουν οι μαθητές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ρόδου, αυτά τα παιδιά με τις εξαιρετικές ικανότητες, που χάρη και στην στήριξη της Διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών τους, παραδίδουν οι ίδιοι μαθήματα δημιουργικότητας, συνεργασίας, αισθητικής συντάσσοντας ένα άριστο τεύχος εφημερίδας με άρτιο, δουλεμένο και πραγματικά αξιόλογο περιεχόμενο.
Τις εφημερίδες διένειμαν στα σχολεία κατά την εξεταστική περίοδο η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, κ. Γιασιράνη στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ρόδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, κ. Μπάρδος στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Ζαννετίδης στο Γυμνάσιο Λ.Τ. Γενναδίου και ο εκπρόσωπος Τύπου της Περιφέρειας, κ. Υψηλάντης στο Γυμνάσιο Λ.Τ. Χάλκης.
Κοινοποιήστε: