Με απόφαση του Περιφερειάρχη, χρηματοδοτείται με 676.000 ευρώ  το έργο της διευθέτησης του ρέματος «Ρένη», στην περιοχή Φαληρακίου, με πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020, τα έργο της διευθέτησης του ρέματος «Ρένη», στην περιοχή Φαληρακίου Δήμου Ρόδου, προϋπολογισμού 676.000 ευρώ.

Ειδικότερα, η Πράξη «Διευθέτηση ρέματος “Ρένη” Φαληρακίου Δήμου Ρόδου», εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική Ανάπτυξη και Διαχείριση των πόρων» του Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020»  και συγχρηματοδοτείται  από Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η Πράξη αφορά στην εκτέλεση έργων διευθέτησης στο μεγαλύτερο τμήμα της οριοθετημένης πεδινής κοίτης του ρέματος «Ρένη», μήκους 759 μέτρων, η οποία διασχίζει την τουριστικά ανεπτυγμένη περιοχή του Φαληρακίου, από τη θάλασσα έως την οδό που οδηγεί από την Εθνική Οδό Ρόδου – Λίνδου προς την περιοχή του Προφήτη Αμώς, με σκοπό την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.

Ως ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 31/12/2017 και ημερομηνία λήξης η 30/06/2019.

Κοινοποιήστε: