Με έντεκα νέα ασθενοφόρα και μια κινητή μονάδα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενισχύει το στόλο του ΕΚΑΒ στα νησιά, με πόρους του ΕΣΠΑ

Γιώργος Χατζημάρκος: “Η υγεία, πρώτη πηγή αγωνίας των νησιωτών μας, πρώτη και στις δικές μας προτεραιότητες”

 

Με την υγεία να αποτελεί την κορυφαία μεταξύ των προτεραιοτήτων της Περιφερειακής Αρχής, και προκειμένου να ενισχυθούν οι ανάλογες δομές στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και να  να μειωθούν οι υφιστάμενες ανισότητες στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για τους κατοίκους τους,  ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του ΕΚΑΒ, υπέγραψε την απόφαση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020” της Πράξης “Προμήθεια 2 ασθενοφόρων 4x4, 1 Κινητής Μονάδας και 9 ασθενοφόρων μικρού όγκου για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου”, συνολικού προϋπολογισμού 829.560 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η Πράξη αφορά στην προμήθεια δύο (2) ασθενοφόρων οχημάτων 4X4 για τα νησιά της Ρόδου και της Νάξου, μιας (1) κινητή μονάδας για τη Σύρο και εννέα (9) ασθενοφόρων μικρού όγκου, σύμφωνα με τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στα νησιά Θήρα, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Λέρο, Μύκονο, Πάρο, Ρόδο και Τήνο.

Πρόκειται για 12 οχήματα VAN κλειστού τύπου που πληρούν τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών προτύπων και διαθέτουν τον απαιτούμενο ιατροτεχνολογικό και υγειονομικό εξοπλισμό.

Τα έντεκα (11) ασθενοφόρα οχήματα έχουν τη δυνατότητα βασικής υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών και διακομιδής του πάσχοντος και δυνητικά τα οχήματα 4×4 (σε έκτακτες περιστάσεις) μεταφοράς και υποστήριξης δύο ασθενών.

Διασφαλίζονται επιπρόσθετα οι μικρότερες δυνατές εξωτερικές διαστάσεις που καθιστούν τα οχήματα ευέλικτα στην κίνηση σε πόλεις και ειδικά για τα ασθενοφόρα μικρού όγκου, τους επιτρέπουν τη διέλευση ή στροφή από δρόμους στενούς ή από δρόμους με σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Η κινητή ιατρική μονάδα, διαθέτει τον επιπλέον απαιτούμενο ιατροτεχνολογικό και υγειονομικό εξοπλισμό, σε σχέση με τα απλά ασθενοφόρα οχήματα.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για την εν λόγω Πράξη ανέρχεται σε 829.560,00 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ως ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 15η Νοεμβρίου 2018 και λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2019.

 

 

 

 

Κοινοποιήστε: