Ισχυρό δίχτυ προστασίας προς τις ασθενέστερες ομάδες πληθυσμού των νησιών, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Πρόσκληση για ένταξη έργων ενίσχυσης των υποδομών πρόνοιας, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, απευθύνει ο Περιφερειάρχης

 Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνεχίζει εντατικά την υλοποίηση του προγράμματος στήριξης των ευπαθών ομάδων πληθυσμού στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, ενισχύοντας και συμπληρώνοντας τις υποδομές πρόνοιας και κοινωνικής φροντίδας, αξιοποιώντας κοινοτικούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020».

Με στόχο, εξάλλου, την πλήρη αποτύπωση των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στο Νότιο Αιγαίο, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης καθώς και τον σχεδιασμό αποτελεσματικών πολιτικών και παρεμβάσεων για την στήριξη των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, η Περιφέρεια έχει εκπονήσει την  «Περιφερειακή Στρατηγική Κοινωνικής Ένταξης, Καταπολέμησης της Φτώχειας και κάθε μορφής Διακρίσεων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».

Στο πλαίσιο της περιφερειακής στρατηγικής,  ο  Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος απευθύνει πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων έργων για την «Δημιουργία και αναβάθμιση υποδομών πρόνοιας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», συνολικής συγχρηματοδοτούμενης δαπάνης 3.000.000 ευρώ.

Οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν αφορούν στην δημιουργία νέων υποδομών κοινωνικής πρόνοιας, καθώς και στην επέκταση και αναβάθμιση των ήδη υφισταμένων, με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης των κατοίκων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε κοινωνικές υπηρεσίες, ιδιαιτέρως δε εκείνων που βρίσκονται ή κινδυνεύουν να περιέλθουν σε κατάσταση φτώχειας.

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις θα αφορούν, κατασκευή και εξοπλισμό υποδομών φροντίδας παιδιών όπως παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθώς και επέκταση / αναβάθμιση υφισταμένων δομών φροντίδας παιδιών.

Η πρόσκληση απευθύνεται στους εξής δυνητικούς δικαιούχους:

  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
  • Δήμους Άνδρου, Θήρας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κω, Λέρου, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου, Ρόδου, Σύρου-Ερμούπολης και Τήνου.

Οι προτάσεις υποβάλλονται στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο διάστημα από 29/8/2016 έως και 31/10/2016.

Ως ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλομένων πράξεων, ορίζεται το ποσό των 300.000 ευρώ.

Οι πράξεις που θα επιλεγούν από την παρούσα πρόσκληση εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση Βασικών Υποδομών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νότιο Αιγαίου και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Κοινοποιήστε: