Η προετοιμασία δημοπράτησης της ανακατασκευής του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου, ξεκίνησε

Γ. Χατζημάρκος: «Μπαίνουμε πλέον με σταθερά και αποφασιστικά βήματα στην πορεία αναγέννησης του υπέροχου μνημείου»
Με αντικείμενο την προετοιμασία του φακέλου για την δημοπράτηση του έργου της ανακατασκευής του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος είχε το μεσημέρι της Δευτέρας συνάντηση εργασίας με τον Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης, Στέφανο Δράκο και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της ΠΝΑΙ, Νίκο Λυμπερόπουλο.
Ο δρόμος γι’ αυτό το ιστορικής σημασίας έργο άνοιξε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη στη Ρόδο, στις 5 Νοεμβρίου, οπότε ο Πρωθυπουργός προέβη στην ανακοίνωση της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Το αμέσως επόμενο βήμα είναι το κτίσιμο της Προγραμματικής Σύμβασης Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι κατευθυντήριες γραμμές της οποίας συζητήθηκαν χθες, κατά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους κκ. Στέφανο Δράκο και Νίκο Λυμπερόπουλο.
Η Προγραμματική Σύμβαση θα πρέπει να περάσει από την έγκριση των τριών συμβαλλομένων μερών, με στόχο να εγκριθεί από αυτά, να ελεγχθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και να υπογραφεί εντός του επόμενου τριμήνου.
Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε να προχωρήσει με τη συνεργασία των υπηρεσιών Δήμου Ρόδου και Περιφέρειας και ο σχετικός φάκελος δημοπράτησης του έργου, προκειμένου να συντμηθεί χρονικά κατά το δυνατόν η σχετική διαδικασία.
Με το πέρας της συνάντησης εργασίας, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:
«Η προετοιμασία δημοπράτησης της ανακατασκευής του Εθνικού Θεάτρου, ξεκίνησε. Η επίπονη δουλειά του Δήμου Ρόδου και η ομάδα εργασίας του, συμπληρώνεται πλέον και με την δική μας. Τα συμφωνηθέντα μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και ημών, θα τηρηθούν στο ακέραιο.
Ευχαριστούμε όλους όσοι εργάστηκαν για να είμαστε σήμερα στην θέση που βρισκόμαστε και τους διαβεβαιώνουμε πως, με πολύ σεβασμό στην δουλειά τους και στον τελικό στόχο, μπαίνουμε πλέον με σταθερά και αποφασιστικά βήματα στην πορεία αναγέννησης του υπέροχου μνημείου που λέγεται Εθνικό Θέατρο Ρόδου».
Κοινοποιήστε: