Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνει τον αγώνα – θεσμό «Kos City Run 2018» στο νησί της Κω

Αναμένεται πλήθος συμμετοχών από αθλητές και παιδιά

 

Ο μεγάλος αγώνας «Kos City Run 2018» που αποτελεί θεσμό για το νησί της Κω, θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018.

Ο αγώνας, τον οποίο συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο ΚΑΟ Φίλινος,  πραγματοποιείται κάθε χρόνο επί της δημόσιας οδού του νησιού.

Για 14 χρόνια, ονομαζόταν Φιλίνειος Δρόμος. Παρά την επιτυχία του από το 2015 η διαδρομή και η ονομασία άλλαξε σε «Kos City Run».

Περιλαμβάνει δύο αγώνες δρόμου έναν 10χλμ, έναν 20χλμ και έναν αγώνα παιδικό 1000 μέτρων.

Ενδεικτικό της ανταπόκρισης στον αγώνα, αποτελούν οι συμμετοχές του 2017 όπου συμμετείχαν πάνω από 150 αθλητές και 200 παιδιά.

Αφετηρία – Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας  Κω

 

Ώρα Εκκίνησης: 16:00

Διάρκεια Αγώνα: 1 ½  ώρες

Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν Έλληνες – Ελληνίδες και αλλοδαποί αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

Ο Αγώνας έχει όριο 300 συμμετοχές και στην περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός νωρίτερα από την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2018 θα κλείσουν και οι εγγραφές. Η εγγραφή θεωρείται ολοκληρωμένη αν έχει γίνει η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής και η πληρωμή του αντίστοιχου κόστους.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Τα 5χλμ, τα 10χλμ και τα 1.000μ παίδων : Η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα θα είναι η Πλατεία Ελευθερίας της πόλης Κω. Η διαδρομή θα είναι κλειστή απόστασης 2 χλμ και οι αθλητές και αθλήτριες θα πρέπει να συμπληρώσουν 5 κύκλους.

Οι αθλητές θα τρέξουν με κατεύθυνση από την Πλατεία Ελευθερίας διερχόμενοι από τις οδούς: Ιπποκράτους, στροφή στο Ακταίο προς λιμάνι, είσοδος στο εμπορικό λιμάνι, περιμετρικά του κάστρου, Ακτή Κουντουριώτη μέχρι την οδό Τσαλδάρη, 31ης Μαρτίου, 25ης Μαρτίου και τερματισμός στην πλατεία Ελευθερίας.

Τα 20χλμ μικτής διαδρομής οι αθλητές θα τρέξουν με κατεύθυνση από την Πλατεία Ελευθερίας διερχόμενοι από τις οδούς: Ιπποκράτους, στροφή στο Ακταίο προς Ψαλίδι μέσω του ποδηλατόδρομου, στο ξενοδοχείο Sun Palace ανηφορίζουν προς βουνό και κατεβαίνουν πάλι στην δημόσια οδό στο Ξενοδοχείο Δήμητρα με κατεύθυνση την πόλη στο Ακταίο προς λιμάνι, είσοδος στο εμπορικό λιμάνι, περιμετρικά του κάστρου, Ακτή Κουντουριώτη μέχρι την οδό Τσαλδάρη , 31ης Μαρτίου, 25ης Μαρτίου και τερματισμός στην πλατεία Ελευθερίας

Η Οργανωτική Επιτροπή θα απονείμει τα παρακάτω έπαθλα:

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο. Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Όλοι οι δρομείς θα παραλάβουν αναμνηστικό μπλουζάκι, μετάλλιο και δίπλωμα.

Κοινοποιήστε: