Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνει το Παγκόσμιο Τουρνουά Τέννις ITF Junior 2018 ‘Rodos Cup’ από 1η – 7 Οκτωβρίου στην Ρόδο

Μετά από δυο πετυχημένες διοργανώσεις ITF Senior (διεθνές τουρνουά άνω των 35 ετών) το 2017, η Ρόδος ανεβάζει τον πήχη και το 2018 και φιλοδοξεί να εντυπωσιάσει με ένα ITF JUNIOR Under 18.

 

Με συμμάχους την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που στηρίζει και συνδιοργανώνει τους αγώνες, τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Σπύρο Ζαννιά και τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον ΔΟΠΑΡ, κατακτάται το δικαίωμα για τη διοργάνωση 2 παγκόσμιων τουρνουά κάτω των 18 ετών σε αγόρια και κορίτσια επίσης κάτω των 18 ετών κατ’ εξαίρεση.

Μια σημαντική κίνηση της ελληνικής ομοσπονδίας να αναδείξει το πρόβλημα και να επικαλεστεί την ανάγκη συμπαράστασης των νησιών του Αιγαίου που σηκώνουν καθημερινά το βάρος από τις μεταναστευτικές ροές με μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις σε όλα τα αθλήματα.

Τόσο στην Μυτιλήνη όσο και στην Ρόδο η απόφαση έγινε δεκτή με μεγάλη χαρά καθώς η διοργάνωση και η επιτυχία ενός τέτοιου τουρνουά είναι επιβεβλημένη και η προβολή θα είναι πολύ μεγάλη για τον τόπο.

Να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία αντιλαμβανόμενη την ανάγκη να στηρίξει την πολύπαθη περιοχή του Αιγαίου, ανέθεσε κατ’ εξαίρεση στην Μυτιλήνη (Βόρειο Αιγαίο) και στην Ρόδο (Νότιο Αιγαίο) την διοργάνωση τεσσάρων παγκόσμιων τουρνουά.

Στην Ρόδο η διοργάνωση αγκαλιάστηκε άμεσα από όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης προεξάρχουσας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 7 Οκτωβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του ΡΟΑ στην περιοχή Καρακόνερο των 5 green set, 2 clay και 1 carpet, γηπέδων και φέρει την σφραγίδα της επιτυχίας και όπως αποδεικνύεται στην ITF στην κατηγορία των αγοριών οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 100 ενώ στα κορίτσια τις 70.

Στο συγκεκριμένο τουρνουά λαμβάνουν μέρος όλοι οι αθλητές που θέλουν να γίνουν επαγγελματίες με τρανταχτό παράδειγμα τα τουρνουά της Καλαμάτας και της Πρέβεζας που ανέδειξαν τους Roger Federer νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης σήμερα καθώς και ο Dominic Thiem νούμερο 4, αντίστοιχα.

Γι’ ακόμη μια φορά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται δίπλα στον αθλητισμό στηρίζοντας τις ιδανικές διοργανώσεις που συνδυάζουν Τουρισμό και Αθλητισμό, σε μια προσπάθεια ανάδειξης όλων των παραμέτρων και δυνατοτήτων του τόπου.

 

 

 

 

Κοινοποιήστε: