Εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας στο «Φεστιβάλ Σύμης 2018», που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ο Γιώργος Νταλάρας στην επίσημη πρεμιέρα, στις 22 Ιουλίου – Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί έως τις 17 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο

Εκλεκτές συμμετοχές καλλιτεχνών και εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας  περιλαμβάνει το φετινό «Φεστιβάλ Σύμης 2018», το οποίο συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τον Δήμο Σύμης και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το Φεστιβάλ που ξεκινά στις 18 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, θα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά στην ιστορία του θεσμού, με 40 και πλέον εκδηλώσεις που καθιστούν τη Σύμη σημείο αναφοράς στο φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι.

Η επίσημη πρεμιέρα θα γίνει την Κυριακή 22 Ιουλίου με συναυλία του Γιώργου Νταλάρα ενώ παρεμβάλλονται πλήθος εκδηλώσεων με γευστικό, μουσικό, παραδοσιακό, κλασικό, θεατρικό περιεχόμενο.
Ο Αλέξης Κωστάλας θα ανοίξει προφεστιβαλικά στις 18 Ιουλίου τις εκδηλώσεις με βυζαντινή χορωδία που θα ψάλλει ύμνους στο Πλατύ του Πανορμίτη και την επομένη στο Πλατύ της Παναγίας του Ευαγγελισμού.

Η Σεβαστή Χατζηστρατή με την StudiFerline θα εμφανιστεί στις 21 Ιουλίου στο πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σύμης για ένα Ρεσιτάλ Κλασικής Μουσικής με πιάνο για τέσσερα χέρια.

Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις όπως οι «Πανσέληνοι έρωτες», χορευτικό με την Ένωση Ποντίων Μενεμένης, βραδιά με γαριδάκι Συμιακό, με τον Αποστόλη Κωνσταντάκη, τη Ζωή Κοκκαλά, την Άντζελα Σπανού, τον Νίκο Ζιώγαλα , το συγκρότημα Κράμα, τον Γιάννη Γιοκαρίνη, τον Γιάννη Μηλιώκα, την Μαρία Αλιμαντήρη, τη Σοφία Μαντζάκου, τον Νίκο Αρσένη, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Ανδρέα Μπικάκη, τον Γιώργο Βογιατζάκη, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, την Εμμανουέλα Χούλη, τον Μπάμπη Τσέρτο, τον Μιχαηλάγγελο Τουμανίδη, τα χορευτικά συγκροτήματα της Ένωσης Γυναικών Σύμης και της Ειρήνης Μυλωνάκη, θεατρικές παραστάσεις σε σκηνοθεσία του Ζαχαρία Αγγελάκου, του Μανόλη Αντώνογλου, του Νίκου Μακαρόνα και του Γιάννη Φραγκίσκου και λογοτεχνική βραδιά σε επιμέλεια του Αναστάση Μαδαμόπουλου.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν τον Σεπτέμβριο με το «Δεύτερο Φεστιβάλ κινηματογράφου Σύμης» όπου θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους στις 17 – 21 Σεπτεμβρίου, με συμμετοχές από 134 χώρες και θα βραβευτούν οι καλύτερες από την ομάδα SymiFilmGroup.

Σε όλες τις εκδηλώσεις, η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Κοινοποιήστε: