Δημοπρατείται από την Περιφέρεια η τριετής συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου σε Άνδρο, Τήνο και Μύκονο, με προϋπολογισμό 6,7 εκατ. ευρώ

Σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα οδικών παρεμβάσεων στην ιστορία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου
Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και μέσα από διαδοχικούς διαγωνισμούς, το μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο πρόγραμμα παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο των νησιών, το οποίο βασίζεται σε νέα φιλοσοφία με στόχο μια διοίκηση αποτελεσματική και σε διαρκή ετοιμότητα.
Πρόκειται μια νέα γενιά έργων, όπου, μέσα από διαγωνισμούς ανάδειξης αναδόχων για διάστημα τριών ετών, θα υπάρχουν συνεχώς ενεργές εργολαβίες για άμεσες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ανά πάσα στιγμή και για όποιο πρόβλημα προκύψει. Για πρώτη φορά υπάρχει πρόβλεψη, ο ανάδοχος να αναλαμβάνει και την ευθύνη τεχνικής εποπτείας του οδικού δικτύου, ώστε να εντοπίζονται και να αντιμετωπίζονται άμεσα τυχόν προβλήματα.
Σε αυτό το πλαίσιο και με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της ΠΝΑΙ προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Τριετής συντήρηση οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ν.ΑΙ., Νήσων Άνδρου, Τήνου & Μυκόνου» συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 6.700.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
Το έργο αφορά στην εκτέλεση εργασιών συντήρησης του οδικού δικτύου και ειδικότερα εργασιών τεχνικής επιθεώρησης, άμεσης επέμβασης, βασικής συντήρησης καθώς και εργασιών κύριας συντήρησης, με σκοπό την υλοποίηση άμεσων και βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων για την συντήρηση και λειτουργία, επί χρονικού διαστήματος τριών ετών, του οδικού δικτύου των νήσων Άνδρου, Τήνου και Μυκόνου, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Ο διαγωνισμός προκηρύσσεται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων. Ως καταληκτική προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των προσφορών ορίζεται η 17/6/2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα διενεργηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων στην Ερμούπολη της Σύρου, στις 24/6/2021 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00.
Στους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο «ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί» της πύλης www.promitheus.gov.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεύθυνση http://www.pnai.gov.gr
Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι τριανταέξι (36) μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης.
To έργο χρηματοδοτείται από Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Κοινοποιήστε: