Γ. Χατζημάρκος: «Να μην ξυπνήσουμε ένα πρωί στο ΝΑ Αιγαίο, μπροστά σε λύσεις τύπου Βόρειας Μακεδονίας»

«Στο ακριτικό Αιγαίο έχουμε κάθε λόγο να παρακολουθούμε με αγωνία την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων , διότι, στο τέλος της ημέρας, εμείς είμαστε οι αποδέκτες της έντασης»

«Μας ενδιαφέρει να μην ξυπνήσουμε ένα πρωί στο ΝΑ Αιγαίο, μπροστά σε λύσεις τύπου Βόρειας Μακεδονίας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξής του στον Ρ/Σ Πρώτο Θέμα και στην εκπομπή «Μαζί δεν κάνουμε», με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή των Ιμίων, για να τιμήσει τους τρεις αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, που έχασαν τη ζωή τους πριν από 23 χρόνια, τη νύχτα της κρίσης της 31ης Ιανουαρίου 1996.

«Είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνονται σεβαστά, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Μας ενδιαφέρει να μην ξυπνήσουμε ένα πρωί μπροστά σε λύσεις τύπου Βόρειας Μακεδονίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημάρκος.

Αναφερόμενος στα γεγονότα της νύχτας των Ιμίων , το 1996 και στη βαριά σκιά των γκρίζων ζωνών που άφησε πίσω της, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:
«Μας στοιχειώνει, μας πληγώνει, μας βασανίζει το τρίπτυχο της βραδιά της 31ης Ιανουαρίου 1996 “No ships, no troops, no flags”. Αν αυτό δεν φύγει από τη ζωή μας, θα συνεχίσουμε να φέρουμε ένα βάρος πολύ μεγάλο, το οποίο δεν μπορούμε να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές».

Γενικότερα για το κλίμα στην περιοχή του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, όπως αυτό διαμορφώνεται λόγω των συνεχών προκλήσεων από πλευράς της γείτονος χώρας Τουρκίας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου είπε πως «σε ό,τι αφορά την γεωπολιτική ισορροπία της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μεσογείου, η σχεδόν υψηλότερη θερμοκρασία, εντοπίζεται το Νότιο Αιγαίο, στα νοτιοανατολικά σύνορα της Ελλάδας και συγκεκριμένα στα Δωδεκάνησα, πολύ περισσότερο τις ημέρες κοντά στην θλιβερή επέτειο».

Και πρόσθεσε: «Στο ακριτικό Αιγαίο έχουμε κάθε λόγο να παρακολουθούμε με αγωνία την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων , διότι, στο τέλος της ημέρας, εμείς είμαστε οι αποδέκτες της έντασης».

Πηγή: dimokratiki.gr

Κοινοποιήστε: