Γιώργος Χατζημάρκος στους μαθητές για το Ροδίνι: “Συνεχίστε να μας εμπνέετε με την μαχητικότητα σας!”

Συγχαρητήρια του Περιφερειάρχη στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ρόδου για την πρωτοβουλία και τις προτάσεις τους για την ανάπλαση του πάρκου στο Ροδίνι
Τα εύσημά του στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ρόδου απευθύνει με επιστολή του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος τους συγχαίρει για την πρωτοβουλία που έλαβαν να απευθυνθούν προς τον ίδιο και προς τον Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, μεταφέροντας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για την ανάπλαση του εμβληματικού πάρκου του Ροδινιού.
Ο κ Χατζημάρκος τονίζει στην απάντησή του ότι επιστολή που απέστειλαν οι μαθητές, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα πολιτικής και κοινωνικής συμμετοχής και τους καθιστά κοινωνούς και συνδιαμορφωτές ενός μέλλοντος που τους ανήκει.
Τους ενημερώνει πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία δεν έχει κάποια αρμοδιότητα επί αυτού αφού το πάρκο ανήκει στον Δήμο Ρόδου, μέσω του Επιχειρησιακού της Προγράμματος έχει χρηματοδοτήσει, ύστερα από πάρα πολλά χρόνια, μια ευρείας κλίμακας ολοκληρωμένη παρέμβαση, η οποία αποσκοπεί να καταστήσει ξανά το αγαπημένο σε όλους μας πάρκο, κέντρο περιβαλλοντικής, κοινωνικής και πολιτιστικής δραστηριότητας. Για την συζήτηση δε αυτού του θέματος, ο Περιφερειάρχης ενημερώνει τους μαθητές ότι θα ήταν ιδιαίτερη χαρά για εκείνον να επικοινωνήσει μαζί τους μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να ακούσει λεπτομερώς τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς, αλλά και τις προτάσεις τους για τον τόπο μας.
Ειδικότερα, στην απαντητική επιστολή του, ο Περιφερειάρχης αναφέρει:
Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ρόδου,
Καταρχάς θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση μου, αλλά ο ιδιαίτερα αυξημένος φόρτος εργασίας δεν μου επέτρεψε να επικοινωνήσω μαζί σας νωρίτερα.
Με την παρούσα θέλω να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας, να στείλετε επιστολή με τις σκέψεις και τις προτάσεις σας που αφορούν στην ανάπλαση του εμβληματικού πάρκου «Ροδίνι».
Είναι αισιόδοξο και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι δεν επιλέγετε να είστε απλοί θεατές των εξελίξεων που σχετίζονται με τον τόπο μας, αλλά σύγχρονοι ενεργοί πολίτες.
Δεν χωρά αμφιβολία, πως η δική σας η γενιά, η οποία αναζητά τους δικούς της στόχους και το δικό της όραμα, διαθέτει έντονη οικολογική συνείδηση. Η επιστολή σας στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα πολιτικής και κοινωνικής συμμετοχής και σας καθιστά κοινωνούς και συνδιαμορφωτές ενός μέλλοντος, το οποίο σας ανήκει.
Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το περιβάλλον αποτέλεσε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, άμεση προτεραιότητα, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας δράσεις προάσπισης της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ενώ παράλληλα ξεκινήσαμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης αποβλήτων, το οποίο εστιάζει στο μέλλον και στο περιβάλλον που θα κληροδοτήσουμε σε εσάς.
Όσον αφορά το πάρκο «Ροδίνι» θέλω να σας ενημερώσω πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία δεν έχει κάποια αρμοδιότητα επί αυτού αφού το πάρκο ανήκει στον Δήμο Ρόδου, μέσω του Επιχειρησιακού της Προγράμματος έχει χρηματοδοτήσει, ύστερα από πάρα πολλά χρόνια, μια ευρείας κλίμακας ολοκληρωμένη παρέμβαση, η οποία αποσκοπεί να καταστήσει ξανά το αγαπημένο σε όλους μας πάρκο κέντρο περιβαλλοντικής, κοινωνικής και πολιτιστικής δραστηριότητας. Οι εργασίες που πρόσφατα υλοποιήθηκαν εντός του πάρκου, είναι αυτές που χρηματοδοτήθηκαν από τους Ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας μας και αυτό δίνει και σε εμάς την χαρά της δημιουργίας και της κοινωνικής προσφοράς. Ο αγώνας ωστόσο για το περιβάλλον, είναι αγώνας ζωής. Συνεπώς, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας, προκειμένου να καταστήσουμε ξανά τον μικρό αυτό επίγειο παράδεισο, όπως πολύ σωστά το χαρακτηρίζετε στην επιστολή σας, έως το επίκεντρο της τοπικής μας κοινωνίας, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις σας.
Δυστυχώς, οι περιορισμοί που έχουν τεθεί λόγω της τρέχουσας πανδημίας δεν μας επιτρέπουν μια εκ του σύνεγγυς συνάντηση. Θα χαρώ όμως ιδιαιτέρως να επικοινωνήσω μαζί σας μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να ακούσω λεπτομερώς τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς, αλλά και τις προτάσεις σας για τον τόπο μας.
Συνεχίστε να μας εμπνέετε με την μαχητικότητα σας!
Φιλικά,
Γιώργος Χατζημάρκος
Κοινοποιήστε: