Γιώργος Χατζημάρκος από την Ρω: «Η δική μας πολιτική αγκαλιάζει με σεβασμό, τιμή και αγάπη τους βράχους-φύλακες του Ελληνισμού»

Πλοίο 70μ. προσέδεσε στο νησί, για πρώτη φορά στην ιστορία του!
Την ακριτική νησίδα Ρω, το νοτιοανατολικό άκρο – σύνορο της χώρας, επισκέφθηκε το Σάββατο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
Μια ακόμη επίσκεψή του στο ακριτικό νησί, έντονου συμβολισμού αλλά και ουσίας, στον χρόνο που αυτή πραγματοποιήθηκε, με την οποία ο Περιφερειάρχης θέλησε να τονίσει για μια ακόμη φορά, όχι μόνο την εθνική σημασία της νησίδας Ρω, αλλά να αναδείξει την αντίληψη του ιδίου και της Περιφερειακής Αρχής που ηγείται, όσον αφορά τη σημασία των έργων και την ιεράρχησή τους, αφού κατ’ επανάληψη έχει τονίσει ότι δεν υπάρχουν μικρά και μεγάλα έργα, ότι τα έργα δεν κρίνονται από το ύψος του προϋπολογισμού τους, αλλά από τις ανάγκες που υπηρετούν.
Η νησίδα Ρω, είναι ένα από τα πολύ μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου, που η Περιφερειακή Αρχή αγκάλιασε, υλοποιώντας για πρώτη φορά έργα υποδομής, που θα αλλάξουν το επίπεδο του νησιού σε ό,τι αφορά την προσβασιμότητα και την λειτουργικότητά του.
Πρόκειται για το εν εξελίξει έργο της εκβάθυνσης του λιμανιού, της κατασκευής προβλήτα και οδικού δικτύου μήκους 700 μέτρων, το οποίο είναι προϋπολογισμού 1.000.000,00 € και υλοποιείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Ειδικότερα, εκτός της λιμενικής υποδομής, θα κατασκευαστούν και δύο οδοί. Η πρώτη, από την αποβάθρα μέχρι τις εγκαταστάσεις του νησιού και η δεύτερη από τις εγκαταστάσεις προς το ελικοδρόμιο. Μέχρι τώρα, στο νησί υπήρχαν μόνο δύο στενοί χωματόδρομοι σε βραχώδες έδαφος.
Την πρόοδο των εργασιών εξέτασε ο Περιφερειάρχης το πρωί του Σαββάτου, οπότε μετέβη στη Ρω, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, Νίκο Λυμπερόπουλο.
«Είναι εκατοντάδες τα εργοτάξια στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Για το έργο αυτό είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι, καθώς δεν έχουν όλα τα έργα μόνο τεχνική και οικονομική διάσταση. Υπάρχουν έργα, όπως αυτό, που υπηρετούν την νησιωτικότητα, το Αιγαίο, τη Σημαία και την Πατρίδα», ανέφερε ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας τη σημασία του έργου αυτό για τη Ρω.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, το περασμένο Σάββατο, πλοίο μήκους 70 μέτρων προσέδεσε στην αποβάθρα της Ρω, για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού!
Ο κ. Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά με την επίσκεψή του στη Ρω:
«Επισκέφθηκα τη νησίδα Ρω, στο Νοτιοανατολικό άκρο-σύνορο της πατρίδας μας, εκεί όπου η Περιφέρεια μας υλοποιεί ένα έργο που δίνει αξία και περιεχόμενο σε αυτό που λέμε «εθνικό πρόσημο».
Ένα έργο για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι, αυτό της κατασκευής λιμενικών υποδομών και οδικού δικτύου στο νησί.
Από την Ρω ξεκίνησα την περιοδεία μου, για έναν άλλο εξαιρετικό λόγο: την ανάδειξη της πολιτικής που δεν τα αντιλαμβάνεται όλα ως μετατρέψιμα.
Της πολιτικής που τιμά έννοιες όπως το καθήκον.
Της πολιτικής που αγκαλιάζει με σεβασμό, τιμή και αγάπη τους βράχους-φύλακες του Ελληνισμού.
Της δικής μας πολιτικής».
Κοινοποιήστε: