Αποκατάσταση 7ου Δημοτικού Σχολείου Κω και παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Την αποπληρωμή του υπολοίπου 3ου και του 4ου λογαριασμού του έργου «Αποκατάσταση και στατική ενίσχυση 7ου Δημοτικού Σχολείου Κω» συνολικού προϋπολογισμού 1,06 εκ. €, υπέγραψε ο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Το σχολικό συγκρότημα του 7ου Δημοτικού Σχολείου, βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλεως Κω. Οι επεμβάσεις που γίνονται  έχουν στόχο τη βελτίωση της στατικής επάρκειας του κτιρίου, με σεβασμό στο προϋπάρχον κατασκευαστικό σύστημα, στη διατήρηση των ιστορικών φάσεων του κτιρίου  και την ανάδειξη των μορφολογικών και τυπολογικών στοιχείων.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την καθαίρεση επιχρισμάτων – κλείσιμο ρωγμών, καθαίρεση συνδετικών κονιαμάτων, νέα αρμολογήματα – συντήρηση και ενίσχυση αντοχών των στοιχείων οπλισμένου σκυροδέματος – νέα επιχρίσματα, αντικατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, των εξωτερικών κουφωμάτων με νέα ξύλινα κουφώματα, αποκατάσταση δώματος με τοποθέτηση νέας μόνωσης, την αναμόρφωση της βιβλιοθήκης, του εργαστήριου φυσικοχημείας, της αίθουσας υπολογιστών, και της τραπεζαρίας και τη συντήρηση δαπέδων και θυρών.

Επιπλέον, στην πράξη περιλαμβάνεται και υποέργο παροχής υπηρεσιών για την εργαστηριακή τεκμηρίωση των υλικών δόμησης και την σύνταξη προδιαγραφών εφαρμογής και ποιοτικού ελέγχου για τις προβλεπόμενες ειδικές τεχνολογίες επέμβασης.

Παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κω

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στο  πλαίσιο του προγραμματισμού της Περιφέρειας  για παρεμβάσεις που θα καταστήσουν το οδικό δίκτυο των νησιών ασφαλέστερο για τους χρήστες του και πιο λειτουργικό, ο υπέγραψε εργολαβική σύμβαση για την «Κατασκευή Στηθαίων Ασφαλείας, Διαγραμμίσεις, Τοποθετήσεις Ανακλαστήρων Οδοστρώματος κλπ για τα νησιά της Π.Ε. Δωδεκανήσου», έναντι συνολικού ποσού 470.000,00 ευρώ. Τα έργα ξεκινούν από το νησί της Κω, με  παρεμβάσεις  (στηθαία, διαγραμμίσεις και ανακλαστήρες – μάτια γάτας)  στο τμήμα του οδικού δικτύου Κως – χωριά.

Κοινοποιήστε: