Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων με συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Ρόδου

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Καρακόνερου και στο Δημοτικό Γήπεδο Απολλώνων, οι παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 400.000,00 Ευρώ
Στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού και βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων στα νησιά και της υποστηρικτικής λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς τους ΟΤΑ, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, υπέγραψαν χθες, δύο Συμβάσεις Διαβαθμιδικής Συνεργασίας. Η μία εκ των δύο αφορά στην υλοποίηση του έργου «Προμήθεια ποδοσφαιρικού τάπητα και λοιπού εξοπλισμού για τις ανάγκες του γηπέδου ποδοσφαίρου της Ε.Π.Σ.Ρ. στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις Καρακόνερου του Δήμου Ρόδου» και η δεύτερη το έργο «Εργασίες Δημοτικού Γηπέδου Απολλώνων».
Στην περίπτωση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων στο Καρακόνερο, ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ύψος των 374.167,24 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Με την Διαβαθμιδική Σύμβαση, ο Δήμος Ρόδου παραχωρεί στην Περιφέρεια την αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου, αντικείμενο του οποίου είναι η προμήθεια και τοποθέτηση νέου ειδικού σύγχρονου συστήματος ποδοσφαιρικού τάπητα και του απαραίτητου συνοδευτικού εξοπλισμού συντήρησης του καθώς και η εκπαίδευση προσωπικού στην χρήση του.
Σκοπός του έργου είναι να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο, ασφαλές, λειτουργικό, ανθεκτικό στην δοκιμασία του χρόνου υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, πρότυπο, πιστοποιήσιμο συμφώνως των αυστηρότερων λειτουργικών απαιτήσεων της FIFA και της ΕΠΟ, διατηρήσιμο σε άρτια λειτουργική και αισθητική κατάσταση γήπεδο υπερτοπικού ποδοσφαιρικού κέντρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το υφιστάμενο γήπεδο ποδοσφαιρικού τάπητα, έχει συνολική έκταση 8.300,00 Μ² περίπου και είναι επιπασμένο με κόκκους ελαστικού (SBR) – στυρολίου βουταδιενίου – από ανακύκλωση ελαστικών οχημάτων. Λόγω της φύσης (φυσικοχημικές ιδιότητες) του υλικού πλήρωσης, του χρόνου έκθεσής του στην ιδιαίτερα έντονη ηλιακή ακτινοβολία του νησιού καθώς και της ιδιαίτερα εκτεταμένης χρήσης του γηπέδου από τις τοπικές ομάδες για αγώνες και προπονήσεις, έχει από καιρού απολέσει τις ελαστικές του ιδιότητες, έχει σκληρυνθεί, έχει τροποποιηθεί το γεωμετρικό σχήμα των μοναδιαίων συνθετικών του και είναι ακατάλληλο για τη χρήση για την οποία προορίζεται. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το γήπεδο να μην μπορεί πλέον να ικανοποιήσει τον σκοπό του, που είναι οι αθλητικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Είναι επικίνδυνο και η αισθητική του υποβάθμιση απαξιώνει το βασικό υπερτοπικό αθλητικό ποδοσφαιρικό κέντρο του Δήμου Ρόδου. Επομένως, απαιτείται η ανακαίνιση και αναβάθμισή του.
Ως φορέας υλοποίησης του έργου ορίζεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Όλες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με την μελέτη που θεωρήθηκε από τη Δ/νσηΤεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου και η οποία προσαρτάται στην παρούσα Προγραμματική Σύμβαση. Η διαβαθμιδική σύμβαση ισχύει από την ημέρα της υπογραφής της από τα συμβαλλόμενα μέρη και λήγει με την ολοκλήρωση των εργασιών. Το Γραφείο Τύπου
Σχετικά με το έργο «Εργασίες Δημοτικού Γηπέδου Απολλώνων», ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 25.000,00 € και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από πόρους του ΠΔΕ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Με την Διαβαθμιδική Σύμβαση, ο Δήμος Ρόδου παραχωρεί στην Περιφέρεια την αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου για τις εργασίες που θα εκτελεστούν στον περιβάλλοντα χώρο, με σκοπό να βελτιωθούν αφενός μεν οι συνθήκες ασφάλειας των παικτών στην νότια πλευρά του γηπέδου και αφετέρου να εξασφαλιστεί η ευκολότερη πρόσβαση φιλάθλων στην ανατολική και νότια πλευρά του γηπέδου. Συγκεκριμένα οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν περιλαμβάνουν την μερική τροποποίηση της υφιστάμενης περίφραξης, τα χωματουργικά, την οδοστρωσία, τις επιστρώσεις με συνθετικό χλοοτάπητα και τον αγωνιστικό εξοπλισμό του γηπέδου.
Η διαβαθμιδική σύμβαση ισχύει από την ημέρα της υπογραφής της από τα συμβαλλόμενα μέρη και λήγει με την ολοκλήρωση των εργασιών. Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών θα είναι σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Κοινοποιήστε: