Έργα βελτίωσης της Περιφερειακής Οδού Ολύμπου Καρπάθου προς σχολεία, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση

Η περιφερειακή αρχή, έχοντας θέσει μεταξύ των προτεραιοτήτων της τις συνεχείς παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο των νησιών, προκειμένου αυτό να καταστεί ασφαλέστερο και πιο λειτουργικό για τους χρήστες του, προχωρά στην εκτέλεση έργων βελτίωσης της περιφερειακής οδού Ολύμπου Καρπάθου προς σχολεία.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε εργολαβική σύμβαση ύψους 104.758,61 ευρώ, για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση Περιφερειακής Οδού Ολύμπου Καρπάθου προς σχολεία».

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου, προβλέπονται εργασίες συντήρησης της περιφερειακής οδού Ολύμπου. Συγκεκριμένα, στη συμβολή της με την επαρχιακή οδό Όλυμπος –Διαφάνι, θα διαπλατυνθεί η διασταύρωση ώστε να είναι δυνατή η είσοδος προς την περιφερειακή οδό, επιβατικών οχημάτων με κατεύθυνση από την Όλυμπο προς το Διαφάνι. Θα κατασκευαστούν τοίχοι αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα, οδοστρωσία, τάπητας κυκλοφορίας και θα επενδυθεί η τάφρος.

Η μελέτη προβλέπει οριζόντια σήμανση της οδού με διαγράμμιση του οδοστρώματος, καθώς και κατακόρυφη σήμανση με την τοποθέτηση συνολικά έξι πινακίδων, εκ των οποίων οι δύο θα είναι πινακίδες αναγγελίας κινδύνου και οι τέσσερις ρυθμιστικές.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Κοινοποιήστε: