Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, ύψους 0,75 εκατ. ευρώ στο νησί της Μήλου, για την τριετία 2021 – 2023

Προκηρύσσεται ο διαγωνισμός από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας με την οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει το κρίσιμης σημασίας ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας όλων των νησιών της, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, μέσω της σύναψης συμβάσεων τριετούς διάρκειας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων, ούτως ώστε να υπάρχουν συνεχώς ενεργές συβάσεις που θα επιτρέπουν την έγκαιρη και αποτελεσματική προληπτική δράση απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία ν. Μήλου (2021 – 2023)», συνολικού προϋπολογισμού 749.852,12 € (με ΦΠΑ).
Το έργο αφορά στον καθαρισμό των ρεμάτων και των κοιτών ποταμών του νησιού (αρμοδιότητα η οποία περιήλθε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), καθώς και στον καθαρισμό των υφιστάμενων τεχνικών έργων απορροής, από καταπτώσεις, φερτά υλικά, απορρίμματα, αυτοφυή βλάστηση, καλάμια κλπ ώστε αυτά να λειτουργήσουν ανεμπόδιστα για την απορροή των ομβρίων υδάτων και να μειωθούν οι κίνδυνοι από ενδεχόμενη εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.
Οι θέσεις παρέμβασης θα υποδειχθούν επί τόπου από το Τμήμα Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου. Ενδεικτικά αναφέρονται τα ρέματα Ζεφυρίας (διασταύρωση – Μύλος και διασταύρωση με Βιομηχανικό), Αγία Ιουλιανή, Πολλωνίων, Παρασπόρου και Μύτακα. Κατά προτεραιότητα θα καθαριστούν τα τμήματα ρεμάτων εντός ή πλησίον οικισμών, πλησίον κτισμάτων ή σταυλικών εγκαταστάσεων και σε άλλα σημεία που χρήζουν άμεσου καθαρισμού, σύμφωνα με τα αιτήματα πολιτών και Προέδρων Κοινοτήτων.
Καταληκτική προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των προσφορών είναι η 20/05/2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00πμ.
Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα διενεργηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, στην Ερμούπολη της Σύρου, στις 26/05/2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00πμ.
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, έχουν ελεύθερη, πλήρη, άμεση
και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο,
χώρο «ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί» της πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ.
Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης
www.promitheus.gov.gr , μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα που προαναφέρθηκε, σε ηλεκτρονικό φάκελο του υποσυστήματος.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ύψους 749.852,12 € (με ΦΠΑ) καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Κοινοποιήστε: