Ένταξη της ενεργειακής αναβάθμισης κλειστού γυμναστηρίου Θήρας, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020»

Επιτακτική η απαίτηση για ενεργειακή και ποιοτική αναβάθμιση του ενεργοβόρου αγωνιστικού χώρου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου του Δήμου Θήρας, συνολικού προϋπολογισμού και επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης, 781.200,00 €.

Το έργο «Ενεργειακή αναβάθμιση κλειστού γυμναστηρίου του Δήμου Θήρας» αφορά στην ενεργειακή αναβάθμισή του από την κατηγορία Δ στην κατηγορία Β+.

Το κτίριο, επιφάνειας 2.350 μ2, έχει φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα και στέγη από δικτυωτό χωροδικτύωμα. Τα συγκεκριμένα κτίρια είναι γνωστά για τις υψηλές ενεργειακές τους απαιτήσεις, κυρίως σε κλιματισμό, λόγω του μεγάλου ύψους του αγωνιστικού χώρου. Λόγω  και της μεγάλης χρήσης του  γυμναστηρίου, η απαίτηση για ενεργειακή και ποιοτική αναβάθμιση είναι επιτακτική.

Ο εργασίες που περιλαμβάνονται είναι θερμομόνωση των τοίχων του γυμναστηρίου, αντικατάσταση των υφιστάμενων κουφωμάτων με νέα ενεργειακά, αντικατάσταση των ψυκτών που είναι εκτός λειτουργίας με έναν νέο υψηλής απόδοσης, εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και Α/Θ για την παραγωγή του ζεστού νερού, εγκατάσταση Φ/Β πάνελ ονομαστικής ισχύος 10kWp, αλλαγή των φωτιστικών με νέα τεχνολογίας LED και εφαρμογή διατάξεων αυτοματισμού στην υφιστάμενη Κεντρική Κλιματιστική Μονάδα με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο προϋπολογισμός  και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη του έργου ανέρχονται σε 781.200,00

Ως ημερομηνία έναρξης των παρεμβάσεων  ορίζεται 31/10/2019 και λήξης η 30/06/2021

Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ),  στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Κοινοποιήστε: