Ένταξη βρεφονηπιακού σταθμού Μαρμάρων Πάρου, προϋπολογισμού 1.000.000 €, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020»

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» η κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στον οικισμό Μάρμαρα της Πάρου, επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 1.000.000 €.

 

Το έργο αφορά στην κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού, με δυνατότητα φιλοξενίας 25 νηπίων και 12 βρεφών.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η ανέγερση διώροφου κτηρίου στη θέση Αγία Μαρίνα, εντός του οικισμού Μάρμαρα της δημοτικής Κοινότητας Αρχιλόχου του Δήμου Πάρου, το οποίο θα ενταχθεί στο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον και θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ίδρυσης και λειτουργίας βρεφονηπιακού σταθμού.

Ο σταθμός θα παρέχει τη δυνατότητα ύπνου νηπίων και βρεφών, σε ξεχωριστές αίθουσες. Όλοι οι κύριοι χώροι του σταθμού αναπτύσσονται στην ισόγεια στάθμη, για την καλύτερη και ασφαλέστερη κίνηση των νηπίων, ενώ η δεύτερη στάθμη συγκεντρώνει τις βοηθητικές χρήσεις.

Στο πίσω μέρος του οικοπέδου προβλέπεται υπαίθριος χώρος, διαμορφωμένος με γωνιά παιδικής χαράς και πρασίνου. Επίσης  στο έργο περιλαμβάνεται η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού (έπιπλα και ηλεκτρονικός εξοπλισμός) για την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού.

Ως ημερομηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 30/06/2019 και λήξης η 30/06/2021.

Το έργο, επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 1.000.000€, εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση Βασικών Υποδομών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Κοινοποιήστε: