Έμπρακτη συνεισφορά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στην λειτουργία Τμήματος Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας, στη Ρόδο

 

Συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου με τον Πρόεδρο και τον Γ. Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Ρόδου

Την συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την λειτουργία στη Ρόδο Τμήματος Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας, ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ.κ.  Σάββας Χατζησάββας και Νίκος Τριπολίτης, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια.

Οι εκπρόσωποι του ΕΚΡ ζήτησαν από τον κ. Χατζημάρκο την παραχώρηση  γραφείων στο κτίριο των υπηρεσιών της ΠΝΑΙ στον Ζέφυρο, προκειμένου να στεγαστεί το Τμήμα Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας. Η σύσταση του εν λόγω Τμήματος , το οποίο είναι αρμόδιο για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας για την ασφάλεια και την υγιεινή στην εργασία, με στόχο την πρόληψη του επαγγελματικού κινδύνου και την μείωση των εργατικών ατυχημάτων, με ρόλο ελεγκτικό και συμβουλευτικό, αποτελούσε για πολλά χρόνια βασικό αίτημα του ΕΚΡ προς το Υπουργείο Εργασίας, λόγω των υψηλών ποσοστών εργατικών ατυχημάτων στα Δωδεκάνησα. Το αίτημα προσφάτως ικανοποιήθηκε και επίκειται η δημοσίευση στο ΦΕΚ, για την έναρξη λειτουργίας του Τμήματος, με προϋπόθεση την ύπαρξη χώρων για την στέγασή του.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα παραχώρησης χώρων στέγασης,  εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του για την θεσμοθέτηση του Τμήματος Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας στη Ρόδο, η οποία έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που αφορά την ασφάλεια των εργαζομένων, σε μια δύσκολη  και απαιτητική περιοχή όπως η Δωδεκάνησος, λόγω νησιωτικότητας και τουρισμού.

Μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες θα αναλάβουν την διεκπεραίωση του αιτήματος του ΕΚΡ, ώστε  η λειτουργία του νεοσύστατου Τμήματος να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Στην διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Χατζημάρκος ενημέρωσε τους κ.κ. Χατζησάββα και Τριπολίτη για τις πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται πάντοτε η τόνωση της τοπικής οικονομίας, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η στήριξη, κατ’επέκταση, της τοπικής κοινωνίας, στόχοι που υπαγορεύουν την συνολική πολιτική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  και την συνεχή διεκδίκηση πόρων .

Οι εκπρόσωποι του ΕΚΡ εξέφρασαν την πλήρη στήριξη τους και δήλωσαν αλληλέγγυοι στον αγώνα της Περιφερειακής Αρχής για την στελέχωση,  των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αγώνας, που όπως είπαν , έχει στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιών και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους. Ο κ. Χατζημάρκος ενημέρωσε τους κκ. Χατζησάββα και Τριπολίτη για την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για κλείσιμο της Περιφέρειας στις 15 Νοεμβρίου, αν μέχρι τότε δεν έχει ικανοποιηθεί η δέσμευση της κυβέρνησης για την πλήρωση 250 θέσεων εργαζομένων.

Κοινοποιήστε: