Κατηγορία: Γαστρονομία

Οι μικροί κηπουροί του Αιγαίου ξεκινούν από την Κω το ταξίδι τους στην αιγαιακή διατροφή και γαστρονομία

Από την Κω ξεκίνησε  η δράση “Aegean Gardener” που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του θεσμού της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου, ξεκίνησε σήμερα πιλοτικά από την Κω, την υλοποίηση της δράσης κηπουρών του Αιγαίου (Aegean Gardener), στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της…

Read more »

Η Γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου κατακτά το “Μεγάλο Μήλο”

Στο James Beard Foundation της Νέας Υόρκης, παρουσιάστηκε η Αιγαιακή Γαστρονομία και Διατροφή     Στο παγκοσμίως αναγνωρισμένο James Beard Foundation, στη Νέα Υόρκη,  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, παρουσίασε την Αιγαιακή Γαστρονομία και Διατροφή, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Μαργαρίτη,  στο πλαίσιο της εκδήλωσης  «Gifts From…

Read more »

Η αιγαιακή διατροφή (Aegean Diet), στον κατάλογο της UNESCO, ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας, ο επόμενος στόχος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Ξεκινά η προετοιμασία του φακέλου για την υποβολή της πρότασης εγγραφής     Μετά την επιτυχή διεκδίκηση και την ανάδειξή της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κάνει ένα ακόμα βήμα για την παγκόσμια αναγνώριση και διάδοση της αιγαιακής διατροφής (Aegean Diet). Ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την  σύνταξη του…

Read more »

Ομιλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου για τη γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου, ενώπιον του Γ.Γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Το Νότιο Αιγαίο ως «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019», βασικός μοχλός ενίσχυσης της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης στη χώρα Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος συμμετείχε ως εισηγητής στην ημερίδα που οργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού, παρόντος του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Taleb Rifai, με θέμα  «Destination Greece 365 days – The role…

Read more »

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 10 ης Συνάντησης του Δικτύου των Γαστρονομικών Περιφερειών της Ευρώπης

Ξεκινά από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η υλοποίηση του τριετούς πλάνου δράσεων, στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 Ένα τριήμερο τεχνικών συσκέψεων του δικτύου των Γαστρονομικών Περιφερειών της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, ακολούθησε την τελετή ανάδειξης του Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη…

Read more »

Ομιλία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, στην τελετή απονομής του τίτλου «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019»

Κοινοποιήστε:

Γ. Χατζημάρκος: «Ο νεαρός σεφ Σταμάτης Μισομικές, με την εξαιρετική πανευρωπαϊκή διάκρισή του, έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρο προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».

Η ανάδειξή του ως European Young Chef 2016, λειτουργεί προσθετικά στην πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 Με τον Ρόδιο σεφ Σταμάτη Μισομικέ, που πριν από λίγες ημέρες απέσπασε τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ (European Young Chef) για το 2016, συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος…

Read more »

Πανευρωπαϊκή Διάκριση για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου:European Young Chef 2016 ο Ροδίτης Σταμάτης Μισομικές

Τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ (European Young Chef) για το 2016 απέσπασε ο Ρόδιος σεφ Σταμάτης Μισομικές, που συμμετείχε στον διαγωνισμό, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης το 2019.   Ο ταλαντούχος νεαρός σεφ, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων Δωδεκανήσου,  εξασφάλισε το πρώτο βραβείο συμμετέχοντας…

Read more »

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην WTM: Με υψηλή, νησιώτικη αισθητική, έφερε το ελληνικό καλοκαίρι στο επίκεντρο της έκθεσης του Λονδίνου.

Η φετινή συμμετοχή στην έκθεση του Λονδίνου, απηχεί την αλλαγή φιλοσοφίας σε ό,τι αφορά την συνολική εμφάνιση του Νοτίου Αιγαίου, ως τουριστικού προορισμού, αλλά και την παρουσίαση κάθε νησιού, με τρόπο που να αναδεικνύει την ιδιαίτερη τουριστική ταυτότητά του. Με μια εντυπωσιακή και αισθητικά άψογη εμφάνιση ,που δεν έμοιαζε με καμία προηγούμενη και που κατέπληξε…

Read more »

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στην 27η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2016, στο Παρίσι

Για πρώτη φορά η πρωτογενής παραγωγή και η γαστρονομία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου συμμετέχουν σε μια έκθεση παγκόσμιου βεληνεκούς, στην πορεία για την κατάκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας 2019   Πιστή στην εξωστρέφεια, ως κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής της και με στόχο την διείσδυση των τοπικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, η Περιφέρεια Νοτίου…

Read more »