Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη με την Amazon

Γ. Χατζημάρκος: Η ψήφος εμπιστοσύνης των πρωτοπόρων της παγκόσμιας αγοράς στα νησιά μας είναι το πιο γόνιμο και δημιουργικό έδαφος πάνω στο οποίο χτίζουμε το μέλλον τους
Συνάντηση εργασίας είχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σήμερα στο γραφείο του με εκπροσώπους της Amazon στην Ελλάδα. Κεντρικό θέμα η περαιτέρω ανάπτυξη των δράσεων καινοτομίας που με επιμονή και επιτυχία αναπτύσσονται στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου τα τελευταία χρόνια.
Συγκεκριμένα, σε μια θάλασσα καινοτομίας μετατρέπεται το Νότιο Αιγαίο με τις πρωτοβουλίες της Αστυπάλαιας και του προγράμματος e-mobility on demand που υλοποιεί ο Αναπτυξιακός Οργανισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Κ2», το πρόγραμμα της Τήλου, Just Go Zero Tilos, το πιο επιτυχημένο παράδειγμα κυκλικής οικονομίας στον κόσμο, στο οποίο συνεργάζονται ο Δήμος Τήλου και ο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, την πρωτοβουλία GR eco islands, που σχεδιάστηκε και ξεκίνησε από το Νότιο Αιγαίο και το νησί της Χάλκης, το μεγάλο, ολιστικό πρόγραμμα The Rhodes Co-lab δημιουργίας του πρώτου αειφόρου τουριστικού προορισμού παγκοσμίως στο νησί της Ρόδο, μια πρωτοποριακή συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον όμιλο Tui αλλά και την εγκαινίαση εντός του Δεκεμβρίου στη Σύρο του Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Καινοτομίας και Τεχνολογίας.
Στο πλαίσιο της συνέχισης και ενίσχυσης των δράσεων καινοτομίας, το μέγεθος και η εμπειρία της Amazon Web Services (AWS) του παγκόσμιου κολοσσού, καθιστούν την σύμπραξη και συμμετοχή τους εγγύηση για τον επιτυχημένο σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος Naxos, Smart Island, που παρουσιάστηκε στις 4 Οκτωβρίου στο νησί της Νάξου με την παρουσία των Υπουργών Άδωνι Γεωργιάδη και Κυριάκου Πιερρακάκη και τη συμμετοχή των Υπουργείων Υγείας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε για την επίσκεψη στο γραφείο του των συνεργατών της Amazon:
Η ψήφος εμπιστοσύνης των πρωτοπόρων της παγκόσμιας αγοράς στα νησιά μας είναι το πιο γόνιμο και δημιουργικό έδαφος πάνω στο οποίο χτίζουμε το μέλλον τους. Ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είμαστε από την πρώτη στιγμή και θα παραμείνουμε σταθερά στην όχθη της δημιουργίας και της προσφοράς συμμετέχοντας και στηρίζοντας όλο αυτό το ευρύ πλέγμα δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών που φέρνουν τα νησιά μας στο επίκεντρο εξέλιξης και προόδου, όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά και παγκόσμιο.
Κατά τη συνάντηση εργασίας με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Amazon Web Services, τον Περιφερειάρχη πλαισίωναν ο Διευθύνων Σύμβουλος τους Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας «Κ2», Νίκος Μπόνης και ο Διευθυντής του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου, Χρήστος Γαμβρούδης, ενώ από την πλευρά της AWS συμμετείχαν η Μαρίνα Σταυρακαντωνάκη, Public Policy Manager Νοτιοανατολικής Ευρώπης, o Στέφανος Σουπιώνας, Project Manager Naxos Smart Island και ο Νικηφόρος Μπότης, Solutions Architect Ελλάδας και Κύπρου.
Κοινοποιήστε: