Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη με τον Δήμαρχο Τήνου για τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων και τη Μονάδα Κομποστοποίησης του νησιού

Το έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της έγκρισης και δημοπράτησής του από τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου
Τον δήμαρχο Τήνου Γιάννη Σιώτο δέχθηκε χθες, Δευτέρα, στο γραφείο του στη Ρόδο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
Αντικείμενο της συνάντησης εργασίας ήταν η υλοποίηση του έργου «Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων και Μονάδα Κομποστοποίησης Δήμου Τήνου», έργο υψηλής προτεραιότητας και μεγάλης περιβαλλοντικής αξίας για το νησί, προϋπολογισμού 6,1 εκατ. ευρώ, το οποίο περιήλθε στην αρμοδιότητα του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου.
Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την έγκριση και ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». (ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ) και την δημοπράτησή του, ώστε το νησί να αποκτήσει μια σύγχρονη υποδομή διαχείρισης των απορριμμάτων.
Συζητήθηκε επίσης η ενδιάμεση, μεταβατική περίοδος μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, περίοδος για την οποία ο Δήμος Τήνου έχει σχεδόν ολοκληρώσει την διαδικασία και έχει δρομολογήσει τις αναγκαίες λύσεις και βρίσκεται ένα μόλις στάδιο πριν την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.
Για την συνάντηση, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:
«Τον Δήμαρχο Τήνου Γιάννη Σιώτο είχα την χαρά να δεχθώ χθες στο γραφείο μου.
Το έργο του νέου ΧΥΤΥ και της Μονάδας Κομποστοποίησης Τήνου, περιήλθε και αυτό, όπως μεγάλος αριθμός περιβαλλοντικών έργων των νησιών μας, στην αρμοδιότητα του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της έγκρισης και δημοπράτησης του.
Ο νέος φορέας, ΦΟΔΣΑ Ν.Αιγαίου Α.Ε., αποτέλεσε αντικείμενο έντονων συζητήσεων στο στάδιο της ίδρυσης του αλλά πολύ σύντομα αποδείχθηκε ότι η λειτουργία του ήταν μονόδρομος.
Όπως, μονόδρομος είναι και η συνεργασία, ειδικά στη νησιωτική Περιφέρεια μας.
Με τον Δήμαρχο Τήνου, συμφωνήσαμε τις τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες του μεγάλου αυτού περιβαλλοντικού έργου και σύντομα θα περάσει και αυτό στην φάση της υλοποίησης του.
Προχωράμε χωρίς να κοιτάμε πίσω. Προχωράμε με την υπευθυνότητα που οι καιροί απαιτούν».
Κοινοποιήστε: