Στην Πάρο η δράση “Aegean mamas know best”, στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Νότιο Αιγαίο 2019

Η δράση «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα – Aegean mamas know best» στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Νότιο Αιγαίο 2019 θα ταξιδεύσει στην Πάρο, με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και την Πρέσβη της Γαστρονομικής Περιφέρειας , σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. 

 

Την Κυριακή 3 Ιουνίου το απόγευμα, στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους στην Παροικιά, οι γιαγιάδες, οι μαμάδες και  τα παιδιά, θα συναντήσουν τη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, τα μέλη της  Λέσχης Αρχιμαγείρων και των τοπικών γυναικείων συλλόγων, για να μαγειρέψουν και να συζητήσουν για όλα αυτά που «οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα».

Η δράση    Aegean mamas know best”, μέσα από τη συμμετοχή των παιδιών στη προετοιμασία του φαγητού,  έχει στόχο να  αναδείξει τα τοπικά προϊόντα, την παραδοσιακή κουζίνα και τη σύγχρονη προσέγγισή της στο σπίτι και εν τέλει την εξοικείωση και την υιοθέτηση από ολόκληρη την οικογένεια, ενός υγιεινού τρόπου διατροφής που θα  περιλαμβάνει αρωματικά φυτά και βότανα, γαλακτοκομικά προϊόντα του τόπου, το μέλι και όλα γενικώς τα προϊόντα διατροφής ντόπιας παραγωγής.

Τα παιδιά θα ασχοληθούν στο δικό τους εργαστήρι με τις παραδοσιακές γεύσεις, θα φτιάξουν κουλουράκια θα πλάσουν το δικό τους ζυμάρι.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη υποστήριξη του Δήμου Πάρου.

Αποκλειστική χορηγός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019»  είναι η Aegean Airlines.

 

Κοινοποιήστε: