Γ. Χατζημάρκος: Τον εξοπλισμό και το σύνολο των αναγκών της Εθελοντικής Ομάδας Καταστροφών Σαλάκου, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

«Το γιαπράκι που έχει ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο, θα συνεχίσει να στηρίζεται» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, στην 15η γιορτή γιαπρακιού, που φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο
———
Την κάλυψη του συνόλου των αναγκών καθώς και τον εξοπλισμό της Εθελοντικής Ομάδας Καταστροφών Σαλάκου (Εθ.ΟΜ.ΑΚ) αναλαμβάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, κατά την παρουσία του στην 15η Γιορτή Γιαπρακιού στη Σάλακο, που για μια ακόμη χρονιά, απετέλεσε γαστρονομικό γεγονός για τη Ρόδο, με συμμετοχή κόσμου που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη από την Περιφερειακή Αρχή, αμέσως μετά την πρόσφατη δασική πυρκαγιά της Ρόδου και αφορά στο σύνολο των πιστοποιημένων εθελοντικών ομάδων που συμμετέχουν στην πολιτική προστασία, η καταλυτική συμβολή των οποίων αναδείχθηκε πολύ έντονα τις μέρες του περασμένου Ιουλίου, όπως επίσης και η ανάγκη ουσιαστικής στήριξής τους, τόσο για την ασφάλεια των εθελοντών, όσο και για την αποτελεσματική συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις αντιμετώπισης καταστροφών.
«Το σύνολο των αναγκών της εθελοντικής Ομάδας Σαλάκου το αναλαμβάνουμε εμείς, συμπεριλαμβανομένου και όλου του εξοπλισμού σας, με απόφαση που έχει ήδη ληφθεί από την Περιφερειακή Αρχή» ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης, με τον Παναγιώτη Εγγλέζο, επικεφαλής της Εθ.ΟΜ.ΑΚ Σαλάκου, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαλάκου «Το Σπήλαιο» και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, να εκφράζει τις ευχαριστίες του στον κ. Χατζημάρκο για την βοήθεια στην Εθ.ΟΜ.Α.Κ., στην οποία, όπως έκανε γνωστό, η Περιφέρεια έχει ήδη προσφέρει ένα όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην κατάσβεση της φωτιάς.
Ο Περιφερειάρχης, παραβρέθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην 15η Γιορτή Γιαπρακιού της Σαλάκου, που φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο συμμετοχής, με χιλιάδες κόσμου να συρρέουν στο χωριό για το μεγάλο γαστρονομικό γεγονός.
Η γιορτή, τα τελευταία χρόνια στηρίζεται ανελλιπώς από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία είναι συνδιοργανωτής. Σημειώνεται, ότι μέσα από τις δράσεις της Περιφέρειας ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, το παραδοσιακό γιαπράκι έγινε ιδιαίτερα γνωστό σε όλο τον κόσμο, για τη νοστιμιά του και για την τεχνική του, αναδεικνύοντας την ροδίτικη γαστρονομία.
Χαρακτηριστικό της επιτυχίας του θεσμού είναι ότι φέτος οι γυναίκες του χωριού προετοίμασαν με τον παραδοσιακό τρόπο περισσότερα από 22.000 γιαπράκια, που προσφέρθηκαν δωρεάν στους επισκέπτες , στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής που αποτελεί πλέον γαστρονομικό θεσμό.
Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά:
«Το γιαπράκι έχει ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο, διότι έχει στηριχτεί και θα συνεχίσει να στηρίζεται, όσο εσείς κάνετε εξαιρετική δουλειά
Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαλάκου για την εξαιρετική συνεργασία. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλες και όλους, όσοι εργάστηκαν εθελοντικά και το κάνουν χρόνια τώρα, ώστε κάθε χρόνο, η γιορτή να είναι όλο και πιο μεγάλη, όλο και πιο επιτυχημένη. Στόχος μας παραμένει η ανάδειξη της γαστρονομίας μας και το ζωντάνεμα των χωριών μας, γι αυτό θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους θεματοφύλακες της παράδοσης και του πολιτισμού μας»
Κοινοποιήστε: