Με χρηματοδότηση από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας, το Νοσοκομείο Ρόδου απέκτησε απεικονιστικά και διαγνωστικά μηχανήματα τελευταίας γενιάς
Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου επισκέφθηκε χθες , Τρίτη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χρήστο Ευστρατίου και την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Χαρούλα Γιασιράνη.
Παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου, Γρηγόρη Ρουμάνη, επισκέφθηκαν τους χώρους όπου έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν τα υπερσύχρονα μηχανήματα που προσφάτως απέκτησε το Νοσοκομείο και τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», ένα μεγάλο μέρος του οποίου, με πολιτική απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, κατευθύνθηκε στην ενίσχυση των δομών υγείας στο Νότιο Αιγαίο, με υπερσύχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
Πρόκειται για τον νέο Μαγνητικό Τομογράφο που αντικατέστησε τον παλαιάς τεχνολογίας που διέθετε εξ αρχής το Νοσοκομείο Ρόδου, για έναν υπερσύχρονο Αγγειογράφο που για πρώτη φορά αποκτά το Νοσοκομείο και για δύο Ψηφιακά Ακτινολογικά μηχανήματα. Εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας, που ήρθε να αναβαθμίσει σημαντικά το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας που παρέχει το Νοσοκομείο της Ρόδου και που θα ζήλευαν πολλά Νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα.
Τα παραπάνω μηχανήματα που το Νοσοκομείο Ρόδου προμηθεύτηκε εντός του 2021, συνολικού ύψους 2.500.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι ένα μόνο μέρος του συνόλου του εξοπλισμού αλλά και του προσωπικού που απέκτησε το Νοσοκομείο με την συνδρομή της Περιφέρειας.
Μέσα στο 2020 η Περιφέρεια χρηματοδότησε από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» εξοπλισμό ύψους 427.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της Μονάδας Κυτταροστατικών και Βιολογικών Φαρμάκων, κόστους 100.000 ευρώ.
Επίσης, μέσω της χρηματοδότησης από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας καλύπτεται το κόστος μισθοδοσίας 24 ατόμων, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, για την ενίσχυση του Νοσοκομείου λόγω των αναγκών που δημιούργησε η πανδημία covid – 19, ενώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας καλύφθηκαν ανάγκες σε υγειονομικό υλικό, ISOBOX και μηχάνημα PCR για την διενέργεια μοριακών τεστ.
Πέραν αυτών, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 950.000 ευρώ, που θα διατεθούν για την προμήθεια αναπνευστήρων ΜΕΘ, καρεκλών αιμοκάθαρσης, εξοπλισμού ουρολογικής και γαστρεντερολογικής κλινικής.
Επιπλέον, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διαθέτει στο Νοσοκομείο τις Τεχνικές Υπηρεσίες της για την δημοπράτηση του μεγάλου έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου, έργου ύψους 4.500.000 ευρώ.
Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά:
«Ο κρίσιμος για τα νησιά μας τομέας της υγείας, ήταν εξ αρχής η προτεραιότητά μας. Για να απολαμβάνουν οι νησιώτες μας υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, χωρίς την ανασφάλεια που γεννούν οι πρωτοφανείς συνθήκες που βιώνουμε.
Η αύξηση των πόρων, ίδιων και ευρωπαϊκών, που είχαμε δεσμεύσει για να θέσουμε στην διάθεση της 2ης ΥΠΕ για την αγορά σύγχρονου εξοπλισμού για τα νοσοκομεία μας, ήταν μονόδρομος μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Παράλληλα με την διάθεση των πόρων, με τις Τεχνικές Υπηρεσίες μας στηρίζουμε τις δομές υγείας να αντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους για την αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρουν στους κατοίκους και επισκέπτες των νησιών. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στο στόχο μας και συνεργαζόμαστε με όσους μπορούν να συμμετάσχουν σε μια συλλογική, ομαδική προσπάθεια, όπως η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρόδου, με μοναδικό στόχο την εξεύρεση λύσεων, την ώρα που η κοινωνία τις χρειάζεται περισσότερο από ποτέ».
Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που απέκτησε το Νοσοκομείο Ρόδου, με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας αφορά:
1. Σύστημα Μαγνητικής Τομογραφίας για την απεικόνιση οργάνων, ιστών καθώς και διαφόρων λειτουργιών των ασθενών με τη μέθοδο του μαγνητικού συντονισμού η οποία αποτελεί μια από τις βασικές μεθόδους απεικόνισης των ασθενών χωρίς τη χρήση ιοντίζουσας ακτινοβολίας.
2. Ψηφιακός Αγγειογράφος για τη διενέργεια εξετάσεων για διαγνωστικούς σκοπούς (όπως η αγγειογραφία) ή για τη διενέργεια επεμβάσεων για θεραπευτικούς σκοπούς (όπως η αγγειοπλαστική). Πέραν των αγγειακών παθήσεων χρησιμοποιείται στη θεραπευτική ογκολογία αλλά και σε άλλες πράξεις.
3. Ψηφιακό Ακτινολογικό Συγκρότημα (Τραυματιολογικό) για τις ακτινογραφίες των ασθενών που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου.
4. Ψηφιακό Ακτινολογικό Συγκρότημα για τις ακτινογραφίες των ασθενών του νοσοκομείου που έχουν εισαχθεί στις διάφορες κλινικές αλλά και των πολιτών που προσέρχονται στο Νοσοκομείο ως εξωτερικοί ασθενείς.
Κοινοποιήστε: