Αύξηση της χρηματοδότησης του Κοινωνικού Φαρμακείου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Καλύπτεται το κόστος λειτουργίας του για μια ακόμη τριετία, μέχρι και το τέλος του 2023
————————————————————

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, αυξάνεται το ύψος της χρηματοδότησης του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας και διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του για μια ακόμη τριετία.
Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση του Κοινωνικού Φαρμακείου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020” αυξάνεται σε 221.000,00 € (από 126.360,00 € του αρχικού πρoϋπολογισμού) και καλύπτει το διάστημα έως και 31/12/2023.
Η χρηματοδότηση του Κοινωνικού Φαρμακείου εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την δημιουργία και υποστήριξη δομών ενίσχυσης του δικτύου παροχής κοινωνικών υπηρεσιών προς του νησιώτες και αποτελεί μέρος του δικτύου παροχής βασικών αγαθών προς το μέρος του τοπικού πληθυσμού που δεν μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες του. Απώτερος στόχος είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Η συγκεκριμένη δομή ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Μάιο του 2017. Στεγάζεται στο Δημαρχείο Νάξου και στελεχώνεται από ένα κοινωνικό λειτουργό και ένα φαρμακοποιό. Παρέχει σε ωφελούμενα άτομα, δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία εξασφαλίζει από φαρμακοβιομηχανίες, τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους αλλά και από τη συνεισφορά και κινητοποίηση φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών.
Ωφελούμενοι είναι 110 άτομα που διαμένουν στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και νόμιμα διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, είτε στερούνται ασφαλιστικής κάλυψης, καθώς και οι δικαιούχοι / αιτούντες διεθνή προστασία.
Επίσης, επιδιώκεται η κάλυψη αναγκών και η παροχή υπηρεσιών και στα μικρότερα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου (Κουφονήσια, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα και Αμοργός).
Η Πράξη εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας “Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης – Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο”, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Κοινοποιήστε: