ΑΡΧΙΚΗ
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   ΝΕΑ - PRESS ROOM   ΑΡΘΡΑ     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 

ΝΕΑ - PRESS ROOM

 

Κινητοποίηση Φορέων στην Τήνο για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. των νησιών του Αιγαίου.

13 Οκτωβρίου 2015

Στην Τήνο μετέβη σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες Κυκλάδων  και Περιφερειακής Πολιτικής και Πρωτογενούς Τομέα κ.κ. Γιώργο Λεονταρίτη και Φιλήμονα Ζαννετίδη προκειμένου να προεδρεύσει σε έκτακτη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στο νησί με αντικείμενο  το συντονισμό των ενεργειών για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α., μετά την απόφαση για προσφυγή στα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας κατά της επίμαχης κυβερνητικής απόφασης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου, τα οποία είχαν και τη σχετική πρωτοβουλία, ο Έπαρχος κ. Γιάννης Γιαγιάς και ο Δήμαρχος του νησιού κ. Σίμος Ορφανός,  ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Επαγγελματικών Συλλόγων,  των παραγωγικών τάξεων και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Τήνου.
Η πρωτοβουλία των φορέων της Τήνου έχει την ιδιαίτερη σημασία διότι γίνεται σε νησί που δεν ανήκει στην πρώτη κατηγορία αυτών όπου έχουν καταργηθεί οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ. Την διάσταση αυτή ανέδειξε με δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου:  «Στον αγώνα που δίνουμε για να αποκτήσει επιτέλους νόημα και περιεχόμενο ο όρος «νησιωτικότητα», η Τήνος δίνει ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Με την στάση των παραγωγικών της φορέων, συμβάλει εμπράκτως στο χτίσιμο νησιωτικής συνείδησης, η οποία συνιστά πρωταρχική και απαραίτητη προϋπόθεση, για την διαμόρφωση ενός συμπαγούς και ισχυρού νησιωτικού μετώπου,  με στόχο την διεκδίκηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες».  
Σημειώνεται ότι ο κ. Χατζημάρκος έχει αναλάβει τον συντονισμό των φορέων των πέντε νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στα οποία καταργήθηκε το ειδικό φορολογικό καθεστώς, προκειμένου να υπάρξει  ενιαία νομική εκπροσώπηση  και κοινή γραμμή των νησιών αυτών, στην μάχη που θα δοθεί στο ΣτΕ, κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Σε αυτό το πλαίσιο, είχε το πρωί της περασμένης Κυριακής συνάντηση στο γραφείο του με τον διακεκριμένο δικηγόρο κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο.
 

PHOTOGALLERY

 
 
           
 
πίσω
 
     
     
  Γιώργος Χατζημάρκος
Εθελοντών Δωδεκανησίων 26
Ρόδος
2241076848
info@giorgoshatzimarkos.gr