ΑΡΧΙΚΗ
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   ΝΕΑ - PRESS ROOM   ΑΡΘΡΑ     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 

ΝΕΑ - PRESS ROOM

 

Κοινή παρέμβαση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ΤΕΕ τμ Δωδ/σου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, για την άρση των λειτουργικών αδιεξόδων του Κτηματολογίου Ρόδου

28 Σεπτεμβρίου 2016

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κτηματολόγιο Ρόδου και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, με αποδέκτη το Υπουργείο Δικαιοσύνης, για την άμεση θεραπεία των προβλημάτων που κρατούν δέσμια της τοπική οικονομία, απετέλεσε το αντικείμενο συνάντησης του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, με τους εκπροσώπους του τεχνικού κόσμου της Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, στην συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου κ. Ιάκωβος Γρύλλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου κ. Γιώργος Σκιαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Δωδεκανήσου κ. Νίκος Κοψιάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτης Τσιράκος, ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ τμ. Δωδ/σου κ. Σωτήρης Αριστείδου και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ.

Στην διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κτηματολόγιο Ρόδου, λόγω των οποίων έχει καταστεί ουσιαστικά ανενεργό, με σοβαρότατες, πολυεπίπεδες  και με ανυπολόγιστο κόστος επιπτώσεις   στην τοπική οικονομία, προβλήματα τα οποία επιβάλλεται να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Τα προβλήματα αυτά, μεταξύ των οποίων η υποστελέχωση, η μη επικαιροποίηση της ψηφιοποίησης του Κτηματολογίου και η μη ενημέρωσή του για αναδασμούς που έγιναν στο νησί της Ρόδου από το 2008 (Απολακκιά), επιδεινώνονται και μεγεθύνονται λόγω της γραφειοκρατικής αντίληψης υπηρεσιακών παραγόντων.

Επισημάνθηκε με έμφαση από όλους τους εμπλεκόμενους ότι τα λειτουργικά αδιέξοδα του Κτηματολογίου Ρόδου το τελευταίο διάστημα, οφείλονται καθαρά  σε διοικητικές αποφάσεις υπηρεσιακών παραγόντων, που αδυνατούν να αντιληφθούν τις σοβαρότατες επιπτώσεις των αποφάσεων αυτών στην τοπική οικονομία, η οποία βρίσκεται καθηλωμένη, με τον κατασκευαστικό κλάδο να πνέει τα λοίσθια και ν τεχνικό κόσμο της περιοχής σε απόλυτη ομηρία αρτηριοσκληρωτικών αντιλήψεων.

Αποφασίστηκε να υπάρξει κοινή παρέμβαση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ΤΕΕ τμ. Δωδ/σου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, προκειμένου το φλέγον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, να οδηγηθεί σε λύση το συντομότερο δυνατόν, ώστε να δοθεί και πάλι ώθηση στην τοπική οικονομία, σε μια συγκυρία εξαιρετικά δύσκολη.

Η συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης θα επιδιωχθεί εντός των αμέσως επόμενων ημερών.

 

PHOTOGALLERY

 
 
           
 
πίσω
 
     
     
  Γιώργος Χατζημάρκος
Εθελοντών Δωδεκανησίων 26
Ρόδος
2241076848
info@giorgoshatzimarkos.gr