ΑΡΧΙΚΗ
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   ΝΕΑ - PRESS ROOM   ΑΡΘΡΑ     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 

ΝΕΑ - PRESS ROOM

 

Προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή η ολοκλήρωση του λιμανιού της Σύμης

09 Αυγούστου 2016

 Σύσκεψη με αντικείμενο την εξέταση του έργου «Κατασκευή Αποβάθρας στη θέση Πέταλο,  Λιμένα Σύμης», ενός πολύ σημαντικού λιμενικού έργου, που αντιμετωπίζει προβλήματα στην πορεία εκτέλεσής  του,  πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, με την συμμετοχή του πρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλη Χριστοδούλου, του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου κ. Μανώλη Μαριά, του τεχνικού συμβούλου της Περιφέρειας κ. Νίκου Οικονόμου, της αναπληρώτριας προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του ΔΛΤ Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μαρίκας Δεληγιάννη και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας «Ι. Μαρούλης Α.Ε.».Το έργο, ως εκ της φύσεώς του, αποτελεί προτεραιότητα για την περιφερειακή αρχή. Στην σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε νέο χρονοδιάγραμμα, με στόχο την ολοκλήρωσή του μέχρι τις 31/12/2016.

 


 Παράλληλα εξετάστηκε η πορεία της μελέτης του κυκλοφοριακού κόμβου σύνδεσης του, υπό εκτέλεση, λιμανιού της Σύμης με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο. Η μελέτη περιλαμβάνει επίσης την διαπλάτυνση του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο. 


Πρόκειται για ένα έργο, που στην συνολική του ανάπτυξη θα δώσει πολύ σημαντικές λύσεις στο νησί της Σύμης, αλλά και μια τελείως διαφορετική εικόνα στην λειτουργία ενός  από τα πλέον τουριστικά νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της χώρας.

 

PHOTOGALLERY

 
 
           
 
πίσω
 
     
     
  Γιώργος Χατζημάρκος
Εθελοντών Δωδεκανησίων 26
Ρόδος
2241076848
info@giorgoshatzimarkos.gr