ΑΡΧΙΚΗ
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   ΝΕΑ - PRESS ROOM   ΑΡΘΡΑ     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 

ΝΕΑ - PRESS ROOM

 

Το ποσό των 4 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια για να στηρίξει επικουρικά του Δήμους, στο έργο της συντήρησης των σχολικών μονάδων του Νοτίου Αιγαίου

07 Σεπτεμβρίου 2015
 
Ποσό 4 εκατομμυρίων ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εξασφάλισε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,  προκειμένου να στηρίξει επικουρικά τους Δήμους Κυκλάδων και Δωδεκανήσου για την συντήρηση των σχολικών μονάδων, αρμοδιότητα του Α΄ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Δευτέρα.  
«Είναι πολιτικό και ηθικό χρέος μας να είμαστε παρόντες και να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες ακόμη και σε θέματα στα οποία ο νομοθέτης δεν μας έχει δώσει την δυνατότητα παρέμβασης» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε:
«Οι τρομακτικές περικοπές στα οικονομικά των Δήμων και οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων στα νησιά μας, μας οδήγησε στην ανάληψη πρωτοβουλίας η οποία δεν έχει προηγούμενο στον Β΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να εξασφαλίσουμε ειδικό κωδικό για κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που θα στηρίξουν επικουρικά τους Δήμους στο έργο της συντήρησης των σχολικών μονάδων,  παρά το γεγονός ότι πρόκειται  αποκλειστικά για αρμοδιότητα των Δήμων».
Ειδικότερα, μετά από αίτημα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εγκρίθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κονδύλι 4 εκατ. ευρώ, 2 εκατ. για τις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου και 2 εκατ. για τις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων.
Η κατανομή των κονδυλίων αυτών ανά νησί (επισυνάπτεται ο σχετικός πίνακας), έγινε με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια και με μέθοδο που εξάγει το αποτέλεσμα της κατανομής λαμβάνοντας υπόψιν, με συντελεστή βαρύτητας, τον αριθμό των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων ανά νησί και τον αριθμό των μαθητών ανά νησί, με βάση τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2014. Ειδική μέριμνα λήφθηκε για τα πολύ μικρά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στα οποία η κατανομή έγινε εκτός κριτηρίων.
Στο προσεχές δίμηνο, με εντολή του κ. Γιώργου Χατζημάρκου, θα κληθούν οι Δήμοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να καταθέσουν στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου αντίστοιχα, κατάλογο με τις παρεμβάσεις με την ιεράρχηση που οι ίδιοι κρίνουν ανά σχολική μονάδα και εντός του ποσού της κατανομής ανά νησί, προκειμένου να συμφωνηθεί στη συνέχεια η διαδικασία υλοποίησης των ανωτέρω παρεμβάσεων.

 

PHOTOGALLERY

 
 
 
         
 
πίσω
 
     
     
  Γιώργος Χατζημάρκος
Εθελοντών Δωδεκανησίων 26
Ρόδος
2241076848
info@giorgoshatzimarkos.gr