ΑΡΧΙΚΗ
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   ΝΕΑ - PRESS ROOM   ΑΡΘΡΑ     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 

ΝΕΑ - PRESS ROOM

 

Η Ρόδος επιστρέφει δυναμικά στο διεθνές καλεντάρι ποδηλασίας με τρεις διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας, μέσα στο 2017

02 Φεβρουαρίου 2017

Την διεξαγωγή τριών κορυφαίων ποδηλατικών διεθνών διοργανώσεων , παγκόσμιας εμβέλειας, στο νησί της Ρόδου, εντός του 2017, σε συνεργασία με την  UCI (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας), ανακοίνωσαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη, Τύπου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου «Ροδήλιος» κ. Γιάννης Παπασταματάκης.

Πρόκειται για τους διεθνείς αγώνες επαγγελματιών, International Rhodes Grand Prix, την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 και  International Tour of Rhodes, από 10 έως και 12 Μαρτίου 2017 καθώς και το  Παγκόσμιο Κύπελλο ερασιτεχνών, UCI GranFondo World Series – UCI Rhodes GranFondo Tour, από 21 έως 23 Απριλίου 2017.

Η συμμετοχή επαγγελματικών και εθνικών ομάδων στους αγώνες  είναι εντυπωσιακή και υπόσχεται να φέρει τη Ρόδο στο επίκεντρο του παγκόσμιου ποδηλατικού ενδιαφέροντος το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου, λίγο πριν την έναρξη της θερινής περιόδου, καθιερώνοντας το νησί σαν τον ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές.

Όπως ανακοινώθηκε στη συνέντευξη Τύπου, οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει στους επαγγελματικούς αγώνες τη συμμετοχή 4 εθνικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας, 18 Διηπειρωτικών Επαγγελματικών Ομάδων και 9 διεθνών σωματείων, ανάμεσά τους και η τοπική ομάδα του διοργανωτή σωματείου με την εταιρεία «Ροδήλιος Ιβίσκος».

Στο διεθνές Grand Prix της Ρόδου θα συμμετάσχουν 29 ομάδες και στον Διεθνή Γύρο της Ρόδου, 31.

Οι προαναφερθείσες ομάδες που θα αγωνιστούν προέρχονται από τις χώρες Αυστρία, Γερμανία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Ισραήλ, Τουρκία, Νορβηγία, Δανία, Φινλανδία, Σουηδία, Λουξεμβούργο, Ελβετία και από την Ελλάδα , που θα συμμετάσχει στους αγώνες με τρεις ομάδες.

Κάθε ομάδα απαρτίζεται από 6 έως 12 ποδηλάτες, που θα παραμείνουν στο νησί κατά μέσο όρο 11 ημέρες.

Η διοργάνωση του UCI Rhodes GranFondo Tour  των ερασιτεχνών, αναμένεται να δημιουργήσει νέο ρεκόρ συμμετεχόντων το 2017, που προβλέπεται να ξεπεράσουν των αριθμό των 300 αθλητών και αθλητριών.

Ήδη έχουν εγγραφεί αθλητές από τις χώρες, Γερμανία, Πολωνία, Ισραήλ, Τουρκία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Καναδά, Αυστραλία, Ελβετία, Κύπρο, Σκόπια, Εσθονία, Δανία, Γκάνα, Νιγηρία, Σλοβακία και Ελλάδα.

Ο μέσος όρος παραμονής των συμμετεχόντων και των συνοδών τους στο νησί, αναμένεται να είναι 7 ημέρες.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ανάφερε:

“Με την διοργάνωση των τριών, παγκόσμιας εμβέλειας αγώνων, η Ρόδος επιστρέφει μετά από χρόνια στο διεθνές καλεντάρι ποδηλασίας. Η περυσινή επιτυχημένη διοργάνωση αξιολογήθηκε θετικά από τους κορυφαίους στον κόσμο: την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας, την UCI. Φέτος πάμε σε ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις.

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας, σε ένα πλαίσιο που να στηρίζει τον αθλητισμό, να υπηρετεί την οικονομία και τις ανάγκες του νησιού. Για το λόγο αυτό, επιλέγουμε οι εκδηλώσεις να γίνονται στην αρχή ή στο τέλος της σεζόν. Έτσι, η Ρόδος αναδεικνύει όλα της τα πρόσωπα.

Στηρίζουμε έμπρακτα κάθε προσπάθεια που υπηρετεί τον κοινό μας στόχο. Από τα αδιέξοδα θα βγούμε μόνο με σκληρή δουλειά. Ο ρόλος μας, ως Περιφέρεια, στην διοργάνωση των αγώνων είναι στρατηγικός και ταυτόχρονα επικουρικός.

Μαζί με τους ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το άθλημα και δουλεύουν νυχθημερόν γι’ αυτό, είναι βέβαιο ότι η Ρόδος θα διοργανώσει και αυτή τη φορά εξαιρετικούς αγώνες, που θα εδραιώσουν το νησί ως ποδηλατικό προορισμό, με τους ποδηλάτες από όλο τον κόσμο, να δίνουν κάθε χρόνο το ραντεβού της Ρόδου”.

Ο Πρόεδρος  του Ποδηλατικού Ομίλου «Ροδήλιος, κ. Γιάννης Παπασταματάκης, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την σημαντική συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου , ως συνδιοργανωτή των διεθνών αγώνων ποδηλασίας, που στόχο έχουν να επαναφέρουν τη Ρόδο στον ποδηλατικό χάρτη της Ευρώπης, όπου βρισκόταν μέχρι το 2003. Αναφερόμενος στις λεπτομέρειες της διοργάνωσης, δεν παρέλειψε να πει ότι το νησί της Ρόδου αποτελεί τον ιδανικό προορισμό στην Ελλάδα για αγώνες του είδους, καθώς διαθέτει συγκριτικά το καλύτερο οδικό δίκτυο, αλλά και τις καλύτερες και πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές.

 

ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

 

 
πίσω
 
     
     
  Γιώργος Χατζημάρκος
Εθελοντών Δωδεκανησίων 26
Ρόδος
2241076848
info@giorgoshatzimarkos.gr