ΑΡΧΙΚΗ
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   ΝΕΑ - PRESS ROOM   ΑΡΘΡΑ     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 

ΝΕΑ - PRESS ROOM

 

Για την ανατροπή της άδικης και δυσμενούς για το Νότιο Αιγαίο, κατανομής των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, δεσμεύτηκε ο αρμόδιος υπουργός

14 Ιουλίου 2016

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Υπουργείο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, παρόντων των βουλευτών Δωδεκανήσου κ. Δημήτρη Γάκη, Κυκλάδων κ. Νίκου Μανιού και του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η κατανομή των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 στις Περιφέρειες της χώρας και ειδικότερα οι σημαντικά μειωμένοι πόροι που αντιστοιχούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με την πρόταση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κασσίμη, η οποία έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Περιφέρειας και επανειλημμένα διαβήματα διαμαρτυρίας, από τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε έγινε γνωστή, μέχρι σήμερα.

 Ως γνωστόν, από τα 900 εκατ. ευρώ που κατανέμονται στις Περιφέρειες, μόνο ποσοστό  2,89%, ήτοι 23 εκατ. ευρώ, αντιστοιχεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για ολόκληρη τη νέα προγραμματική περίοδο, βάσει της αρχικής κατανομής, η οποία αγνοεί πλήρως τις ειδικές συνθήκες της νησιωτικής περιφέρειας.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Χατζημάρκος, στην διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε ενώπιον όλων στη χθεσινή συνάντηση, μετά και την επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ότι η κατανομή, όπως έγινε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, δεν πρόκειται να ισχύσει και ότι θα γίνει δικαιότερη για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

«Όταν δουλεύεις μεθοδικά, όταν μελετάς σωστά τα θέματα, όταν “χτίζεις” ισχυρά επιχειρήματα, όταν κάνεις τις απαιτούμενες συνεργασίες, όταν παρέχεις ενημέρωση για τα ζητήματα σε όλα τα επίπεδα της εκπροσώπησης του τόπου, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι θετικό» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος στην σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Στην συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου έθεσε επίσης το θέμα των συνεχιζόμενων και μεταφερόμενων έργων της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου 2007 – 2013, στην νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.

Μετά από έρευνα της Περιφέρειας διαπιστώθηκε ότι δύο πολύ σημαντικά έργα που υλοποιεί στο Νότιο Αιγαίο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, βρίσκονται στον «αέρα», καθώς δεν έχουν περιληφθεί στους πίνακες του Υπουργείου με τα μεταφερόμενα και συνεχιζόμενα έργα.

Πρόκειται για το Φράγμα στο Τσικαλαριό της Νάξου και για το Φράγμα Σχοινά στην Κάρπαθο. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε στον Περιφερειάρχη ότι η χρηματοδότηση των δύο έργων θα εξασφαλιστεί ομαλά.

 

PHOTOGALLERY

 
 
           
 
πίσω
 
     
     
  Γιώργος Χατζημάρκος
Εθελοντών Δωδεκανησίων 26
Ρόδος
2241076848
info@giorgoshatzimarkos.gr